Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν δημοσίευσε το CIES Football Observatory.

Πρόκειται για το διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Το CIES Football Observatory, που ειδικεύεται στις αναλύσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο, συνέλεξε δεδομένα από έξι στατιστικές κατηγορίες και 54 εγχώρια πρωταθλήματα από όλο τον κόσμο.

Οι κατηγορίες από τις οποίες αναδείχθηκε ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (2023/2024) ήταν οι εξής: αμυντικές επεμβάσεις, μεταβιβάσεις, ντρίμπλες, δημιουργία ευκαιριών για γκολ, σκοράρισμα και εναέριες μονομαχίες.

Μέσα από αυτές τις στατιστικές κατηγορίες ο κάθε ποδοσφαιριστής συγκέντρωσε μια βαθμολογία, με τον Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με σκορ 98.5.

Ο Ισπανός μέσος της βρετανικής ομάδας είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της φετινής σεζόν, με τον Ίβηρα χαφ να είναι κομβικός για το παιχνίδι της Σίτι. Ο 27χρονος μέσος μέχρι στιγμής φέτος έχει 48 συμμετοχές με 8 γκολ και 14 ασίστ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γκράνιτ Τσάκα της Λεβερκούζεν με σκορ 92.3. Ο Ελβετός χαφ μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από την Άρσεναλ στην Μπάγερ, με τον 31χρονο μέσο να έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 47 συμμετοχές, με 3 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.

Στην τρίτη θέση είναι ο Μάρτιν Οντεγκάαρντ με σκορ 89.9. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έχει πραγματοποιήσει σπουδαία σεζόν, με τον Σκανδιναβό να έχει καταγράψει 47 συμμετοχές, με 11 γκολ και 9 ασίστ σε 3.963 λεπτά.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Φλόριαν Βιρτζ της Λεβερκούζεν και ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεαρός Γερμανός συγκέντρωσε 89.2 και ο έμπειρος άσος της Βασίλισσας 89.0. Ο Φλόριαν Βιρτζ είναι μια από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν, με τον 21χρονο της γερμανικής ομάδας να κοστολογείται πλέον στα 110 εκατ. ευρώ.

Μέχρι την δεκάδα υπάρχουν επίσης οι Μπέλιγχαμ (87.9, Ρεάλ Μαδρίτης), ΜακΆλιστερ (85.0, Λίβερπουλ), Σάκα (84.2, Άρσεναλ), Ρούμπεν Ντίας (83.9, Μάντσεστερ Σίτι) και Φόντεν (89.7 Μάντσεστερ Σίτι).

Δείτε τη σχετική λίστα:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024