Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αραβικός Σύνδεσμος: «Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Αραβικός Σύνδεσμος: «Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

Με τη Διακήρυξη του Μπαχρέιν οι εκπρόσωποι των αραβικων κρατών ζητούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, την πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και την άρση της πολιορκίας στην περιοχή.

Οι εργασίες της 33ης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στη Μανάμα (Μπαχρέιν), ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της Διακήρυξης του Μπαχρέιν, η οποία ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Το έγγραφο, που έλαβε την έγκριση των 22 μελών του Αραβικού Συνδέσμου, υπογραμμίζει «την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Λωρίδας (και) να αρθεί η πολιορκία που έχει επιβληθεί στην περιοχή».

Η Διακήρυξη καταδικάζει «σθεναρά την παρεμπόδιση, από πλευράς Ισραήλ, των προσπαθειών για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και τη στρατιωτική κλιμάκωση μέσω της επέκτασης των επιθέσεών του προς την παλαιστινιακή πόλη Ράφα, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις για καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Οι άραβες ηγέτες ζητούν, επίσης, την απελευθέρωση «των ομήρων και των αιχμαλώτων», ενώ κάλεσαν τις παλαιστινιακές φατρίες να συσπειρωθούν στο πλαίσιο της Οργάνωσης για την
Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι «ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού».

Η σύνοδος στηρίζει τον ρόλο της προεδρευομένης από τον βασιλιά του Μαρόκου Επιτροπής για την Ιερουσαλήμ (Al-Quds Committee)

Η Διακήρυξη του Μπαχρέιν υποστηρίζει τον ρόλο της Επιτροπής Al-Quds, της οποίας προεδρεύει ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’, και της οργάνωσής της Bayt Mal Al-Quds Acharif, στήριξη που διατυπώνεται στην απόφαση των αράβων ηγετών με τίτλο «Εξελίξεις και ισραηλινές παραβιάσεις στην κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ».

Με άλλη απόφαση, σχετικά με την «ενίσχυση του προϋπολογισμού του κράτους της Παλαιστίνης και της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού», οι άραβες ηγέτες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους
προς το Βασίλειο του Μαρόκου, που κατέβαλε μέρος της συνδρομής του για την αύξηση του κεφαλαίου του Ταμείου Al-Quds & Al-Aqsa, ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της Συνόδου, ο μαροκινός ηγεμόνας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει, μέσω του έργου που διεξάγει στο πεδίο η οργάνωση Bayt Mal al-Quds Agency, που
αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα της Επιτροπής για την Ιερουσαλήμ, την υλοποίηση συγκεκριμένων σχεδίων και έργων με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αγίας Πόλης, τη
βελτίωση του κοινωνικού πλαισίου και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της και τη στήριξη της σταθερής και συνεχούς παρουσίας τους στην ιερή πόλη.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το Παλαιστινιακό στο επίκεντρο κάθε δράσης με στόχο την εδραίωση δίκαιης και
διαρκούς ειρήνης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να επιταχυνθεί η συστηματική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας και να διασφαλιστεί ότι ο ανυπεράσπιστος άμαχος πληθυσμός τυγχάνει μεγαλύτερης προστασίας. Υπενθύμισε, τέλος, στην ομιλία του, ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών και του ενιαίου παλαιστινιακού κράτους.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024