Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Δεύτερο «χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ - Οι IDF σκότωσαν και αξιωματούχο της Χαμάς

Λίβανος: Δεύτερο «χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ – Οι IDF σκότωσαν και αξιωματούχο της Χαμάς

Δύο χτυπήματα με drone πραγματοποίησε σε λίγες ώρες ο στρατός του Ισραήλ στον Λίβανο, σκοτώνοντας αρχικά έναν διοικητή της Χεζμπολάχ και εν συνέχεια έναν της Χαμάς.

Δεύτερο «χειρουργικό» χτύπημα με drone πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) στον Λίβανο, καθώς λίγες ώρες αφότου εξουδετέρωσαν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ στα κεντρικά της χώρας, σκότωσαν κι έναν διοικητή της Χαμάς.

Οι IDF υποστήριξαν ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο και σκότωσε τον Σαρχαμπίλ Σαγιέντ

Το χτύπημα έγινε στη Ματζντάλ Αντζάρ, στα ανατολικά του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία, όπου drone των IDF χτύπησε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Σαρχαμπίλ αλ-Σαγιέντ, μέλος της Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της παλαιστινιακής ομάδας στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, σύμφωνα με δύο πηγές ασφαλείας που μίλησαν στο Reuters.

Βίντεο που ανέβηκαν στα social media δείχνουν το όχημα να δέχεται το χτύπημα από drone, ενώ κινείται σε έναν δρόμο.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας του Λιβάνου έκανε λόγο «έναν μάρτυρα και δύο τραυματίες λόγω ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής» σε όχημα στη Ματζντάλ Αντζάρ, μια πόλη κοντά στα συριακά σύνορα 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Τα πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ Σαγιέντ ήταν ο κύριος στόχος.

Επιβεβαίωσε το Ισραήλ με βίντεο από το χτύπημα

Οι IDF επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Ματζντάλ Αντζάρ του ανατολικού Λιβάνου, σκοτώνοντας ένα κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης, Αλ Τζαμάα Αλ Ισλαμίγια που συνεργαζόταν με τη Χαμάς.

Οι IDF υποστήριξαν ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο και σκότωσε τον Σαρχαμπίλ Σαγιέντ. Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι ο Σαγιέντ είναι μέλος της και όχι ένα μέλος συνεργαζόμενης οργάνωσης.

Ο Σαγιέντ, σύμφωνα με τις IDF, ήταν ανώτερο μέλος της Αλ Τζαμάα Αλ Ισλαμίγια που «ηγήθηκε και προώθησε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον του Ισραήλ στην ανατολική περιοχή [του Λιβάνου] κατά την πρόσφατη περίοδο… σε συνεργασία με το παράρτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στον Λίβανο».

Η Χαμάς σε επίσημη ανακοίνωσή της ισχυρίστηκε ότι ο Σαγιέντ είναι διοικητής της οργάνωσης.

Οι IDF λένε ότι το χτύπημα είχε ως στόχο «να προκαλέσει πλήγμα στις ικανότητες της οργάνωσης να προχωρήσει και να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις που σχεδίαζε την πρόσφατη περίοδο και στο εγγύς μέλλον εναντίον του κράτους του Ισραήλ στα βόρεια σύνορα».

Μάλιστα δημοσίευσαν και πλάνα από το χτύπημα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024