Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Δεκέμβριο του 2022 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Ευρώπη και να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, υπογράφοντας στην Αλ Νασρ ένα «χρυσό» συμβόλαιο άνευ προηγουμένου.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν αυτός που έκανε την αρχή και άλλαξε το στάτους του ποδοσφαίρου, αφού μετά από εκείνον δεκάδες παικταράδες άφησαν τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και πήγαν στη Λίγκα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο νέος ρόλος του Ρονάλντο έχει μεγάλο ενδιαφέρον

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται εκεί περίπου 1,5 χρόνο και παρά τα 39 του χρόνια, κάνει τη διαφορά και σκοράρει ακατάπαυστα, αφού από την πρώτη μέρα που πήγε στην Αλ Νασρ έχει 60 παιχνίδια και έχει βρει δίχτυα 56 φορές, ενώ μετράει και 14 ασίστ. Η επιρροή που έχει και στην Αλ Νασρ, αλλά και στο ποδόσφαιρο της χώρας γενικότερα είναι τεράστια, έχει «εκτοξεύσει» την αξία του πρωταθλήματος και είναι ο απόλυτος «βασιλιάς» της Λίγκας.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ο Πορτογάλος θρύλος είναι και το Νο. 1 στα social media, έχει αρχίσει να επενδύει και στη χώρα, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον, μετά από 18 μήνες περίπου έχει και λόγο στις μεταγραφές της Αλ Νασρ. Ο Ρονάλντο έχει άτυπα αναλάβει έναν νέο ρόλο στον σύλλογο, με σκοπό να τον ενισχύσει και τη νέα χρονιά να διεκδικήσει τον τίτλο στη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Ασιατικό Champions League, κάτι που δεν κατάφερε φέτος.

Για αυτό τον λόγο ο Ρονάλντο είναι ο «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ πλέον και προσπαθεί να φέρει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, είτε που έχει παίξει σαν συμπαίκτης είτε όχι. Οι διοικούντες της Αλ Νασρ έτσι κι αλλιώς τον ακούν τον Πορτογάλο, ενώ εκείνος έχει κάνει ήδη την εισήγηση να κάνει τα πάντα η Αλ Νασρ για να αποκτήσει τον πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συμπατριώτη του, Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Ρονάλντο έχει μιλήσει ήδη σύμφωνα με τους Άραβες, με τον Μπρούνο, ο οποίος επεξεργάζεται την κατάσταση και τα δεδομένα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ σκέφτεται και τα τρελά χρήματα που μπορεί να πάρει στην Αλ Νασρ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η Γιουνάιτεντ αν αποφασίσει ο παίκτης να πάει εκεί θα πάρει πάνω από 100.000.000 ευρώ, ενώ ο Ρονάλντο έχει επικοινωνήσει το πόσο του συμβολαίου στον 29χρονο συματριώτη του.

Ο Μπρούνο είναι μόνο η αρχή

Ο Φερνάντες είναι ο πρώτος στόχος του Κριστιάνο και της Αλ Νασρ, ενώ αν και ακούγεται και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Πορτογάλος σίγουρα προτιμάει τον συμπατριώτη του. Ωστόσο, τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με τον Ροναλντο λόγω και του παρελθόντος τους, αλλά και των φιλικών σχέσεων που έχουν είναι αρκετοί.

Σύμφωνα με όσα λένε στη Σαουδική Αραβία, ο Πορτογάλος έχει ήδη επικοινωνήσει και με τον Κασεμίρο, ο οποίος θα φύγει το καλοκαίρι από τη Γιουνάιτεντ και θα πάει στη Σαουδική Αραβία. Τον θέλουν πολλές ομάδες, όμως η Αλ Νασρ έχει τον Ρονάλντο. Και αυτό είναι δέλεαρ, για τον Βραζιλιάνο που θα πάρει και ένα συμβόλαιο άνευ προηγουμένου. Το τελευταίο μεγάλο της καριέρα του.

Από εκεί και πέρα, ο Ρονάλντο έχει μιλήσει και με τον Βαράν ο οποίος έφυγε ήδη από τους κόκκινους διαβόλους και όλα δείχνουν ότι θα αφήσει την Ευρώπη, μιας και έχει πολλούς τραυματισμούς και φέτος έπαιξε ελάχιστα. Τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα για την Αλ Νασρ, που επίσης θα του δώσει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο Και πάλι αυτός που είχε τις πρώτες επαφές ήταν ο Πορτογάλος.

Ο έτερος φίλος του Ρονάλντο και για χρόνια συμπαίκτης του στη Ρεάλ που έχει διαρκή επικοινωνία για να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία είναι σταθερά εδώ και έναν χρόνο περίπου ο Μαρσέλο, όμως δεν έχει μιλήσει ουσιαστικά ποτέ με τον σύλλογο. Έχει συμβόλαιο με τη Φλουμινένσε έτσι κι αλλιώς, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μετακομίσει με όλη του την οικογένεια στη Βραζιλία. Παρόλα αυτά ο Ρονάλντο θα μπει στη διαδικασία να τον πείσει το καλοκαίρι να ξαναγίνουν συμπαίκτες. Εξάλλου τα χρήματα δεν θα είναι πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεδομένες επαφές του Ρονάλντο είναι με τους παραπάνω, όμως τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν και μιλούν για τον Νάτσο της Ρεάλ, αλλά και τον Ντάνι Καρβαχάλ, τον Ζοάο Μουτίνιο και τους Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι με όλους αυτούς, αφού ο Καρβαχάλ και ο Κρόος έχουν συμβόλαιο, ενώ ο Κροάτης σταρ μιλάει με τη Ρεάλ για τις πιθανότητες να ανανεώσει.