Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: «Συμβάν» 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντάιντα αναφέρει ο βρετανικός UKMTO

Ερυθρά Θάλασσα: «Συμβάν» 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντάιντα αναφέρει ο βρετανικός UKMTO

Οι επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους έχουν αναγκάσει μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να σταματήσουν τα δρομολόγια πλοίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας προς τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για «συμβάν» στον θαλάσσιο χώρο 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χοντάιντα, λιμανιού της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα (σημείο χάρτη στη φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Eνα σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο και υπέστη ελαφρές ζημιές, μετέδωσε η βρετανική υπηρεσία.

Οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που «συνδέονται» με το Ισραήλ

«Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν προς το επόμενο λιμάνι», πρόσθεσε, χωρίς ν’ αναφέρει λεπτομέρειες.

Το κίνημα ανταρτών Ανσάρ Αλλάχ («υποστηρικτές του Θεού»), γνωστότερο με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, Χούθι, το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης και θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, εξαπολύει από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτό «συνδέονται» με το Ισραήλ, σ’ ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται για όγδοο μήνα ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου στην περιφέρεια.

Διάπλους της Αφρικής

Οι επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους έχουν αναγκάσει μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να σταματήσουν τα δρομολόγια πλοίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας προς τη Διώρυγα του Σουέζ, μέρος υδάτινης οδού στρατηγικής σημασίας, από την οποία διερχόταν πριν τον πόλεμο το 12% ως 15% του παγκόσμιου εμπορίου.

Τα περισσότερα πλοία διαπλέουν τώρα την Αφρική, κάτι που κάνει τις θαλάσσιες μεταφορές πολύ πιο χρονοβόρες και δαπανηρές.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024