Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Γερμανία. Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι και εκκενώθηκαν περιοχές

Την πιο καταστροφική πλημμύρα του αιώνα βιώνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας στα σύνορα με την Γαλλία.

Το Ζάαρλαντ, στη νοτιοδυτική Γερμανία έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Σαρωτικοί χείμαρροι παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα βυθίζονται στα ορμητικά νερά, σπίτια πλημμυρίζουν. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Δεν έχουμε ρεύμα από χθες το βράδυ. Το κελάρι είναι γεμάτο νερό. Κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα μας συμβεί», λέει κάτοικος.

Οι σαρωτικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα φράγμα στην περιοχή και να σταματήσει η λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι πλημμύρες του αιώνα

Μάλιστα, γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για τις πλημμύρες του αιώνα στο κρατίδιο Ζάαρλαντ με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς.

«Το Ζάαρλαντ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 36 ώρες. Χθες και ειδικά σήμερα, είδαμε ανθρώπους να προσπαθούν να σώσουν τα υπάρχοντά τους και κάποιους άλλους ακόμη και την ζωή τους. Αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ.

Η πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους.Οι διασώστες εκκένωσαν και έναν οίκο ευγηρίας που φιλοξενούσε 100 ηλικιωμένους.

Επλήγησαν 170 κοινότητες

Την περιοχή που έχει πληγεί από την σφοδρή κακοκαιρία επισκέφθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη φυσική καταστροφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εξετάσουμε τι είναι απαραίτητο να γίνει», σημείωσε ο καγκελάριος.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς περισσότερες από 170 κοινότητες αντιμετωπίζουν εκτεταμένα προβλήματα με τις πλημμύρες.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Γαλλία, σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, των τελευταίων ημερών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024