Τα γαλλικά ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν γραμματόσημα με άρωμα… μπαγκέτας
Το μελάνι που χρησιμοποιείται περιέχει μικροκάψουλες που παρέχουν τη συγκεκριμένη μυρωδιά.
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Στο στόχαστρο της αστυνομίας τρία άτομα που χειροκροτούσαν τον μακελάρη στο Μαγδεμβούργο
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Το Παρίσι τιμά τη χειροποίητη μπαγκέτα, το αγαπημένο είδος ψωμιού που έχει συνδεθεί με τη Γαλλία και αγαπιέται σε όλο τον κόσμο, με την έκδοση 600.000 γραμματοσήμων. Με κόστος 1,96 ευρώ, το γραμματόσημο απεικονίζει μια μπαγκέτα διακοσμημένη με μια κόκκινη, λευκή και μπλε κορδέλα, τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.
Μάλιστα, το γραμματόσημο είναι εμποτισμένο με άρωμα που φέρνει στο νου φούρνο. Το μελάνι που χρησιμοποιείται στα γραμματόσημα περιέχει μικροκάψουλες που παρέχουν τη συγκεκριμένη μυρωδιά.
Τα γραμματόσημα κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, ημέρα του Saint-Honoré, προστάτη άγιο των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών της Γαλλίας.
«Άρωμα αρτοποιείου»
Σύμφωνα με το κατάστημα Le Carre d’encre στο Παρίσι, που τα διαθέτει, τα γραμματόσημα έχουν «άρωμα αρτοποιείου», αφού το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωσή τους περιέχει μικροκάψουλες. Όταν ξύνει κανείς τα γραμματόσημα, αναδίδεται το άρωμα της μπαγκέτας, που έχει μπει από το 2022 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ από την UNESCO.
Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας των γραμματοσήμων έγινε την Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ονορέ, προστάτη των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών.
«Η μπαγκέτα, το ψωμί της καθημερινότητάς μας, το σύμβολο της γαστρονομίας μας, το πετράδι του στέμματος της κουλτούρας μας», αναφέρoυν στην ιστοσελίδα τους τα Γαλλικά Ταχυδρομεία για το γραμματόσημο με το διάσημο γαλλικό ψωμί με την απίθανη ιστορία.
«Αυτό το άρωμα είναι ενθυλακωμένο. Το αγοράζουμε από άλλο κατασκευαστή», είπε στο France Bleu ο Νταμιάν Λαβό, τυπογράφος στη Philaposte. «Και η δυσκολία για εμάς είναι να εφαρμόσουμε αυτό το μελάνι χωρίς να σπάσουμε τις κάψουλες, έτσι ώστε η οσμή να μπορεί να απελευθερωθεί από τον πελάτη που ξύνει το γραμματόσημο».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις