Είναι απολύτως προβλέψιμη εξέλιξη στη Βόρεια Μακεδονία για όσους παρακολουθούσαν το πολιτικό σκηνικό, υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Σέρμπος η Βόρεια Μακεδονία προσπαθεί να υπονομεύσει τη συμφωνία, πάντα στο εσωτερικό της. Ακολούθως μιλώντας στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα έχει βάλει ο πρωθυπουργός πάρα πολύ ψηλά».

«Δεν θα αφήσουμε χώρο σε κακόβουλες επιρροές τρίτων εντός των τειχών»

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ «είμαστε μια χώρα που είναι στον πυρήνα της τα ζητήματα του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς μοχλούς πίεσης. Είμαστε ισχυροί, ο ισχυρός δεν μπορεί να βγάζει ανασφάλεια. Σύσσωμη η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει απαντήσει. Η Βόρεια Μακεδονία χάρη και στην Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ, που είναι ισχυρότερος μοχλός πίεσης».

Παράλληλα ο Σωτήρης Σέρμπος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι εγγυητής και θεματοφύλακας της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας. «Δεν θα κάνουμε εμείς μια βαλκανική μικροπολιτική αντιπαράθεση. Δεν θα αφήσουμε χώρο σε κακόβουλες επιρροές τρίτων εντός των τειχών που θα ήθελαν να διεισδύουν», υπογράμμισε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: