Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα Αγγλίας, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ επικράτησε εύκολα της Γουέστ Χαμ με 3-1.

Η Άρσεναλ που πάλεψε μέχρι το τέλος και κόντραρε την ομάδα του Γκουαρντιόλα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, έμεινε με τα καλό λόγια όλων, για το ποδόσφαιρο που παρουσίασε.

Ωστόσο η κούπα πήγε στην ομάδα του Μάντσεστερ και αυτό ήταν το «σενάριο» που όλοι είχαν στην άκρη του μυαλού τους.

Από την στιγμή που η Σίτι ήταν σε θέση να ελέγξει την κατάσταση στην κορυφή, στα τρία – τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, όλοι πόνταραν τα λεφτά τους σε κατάκτηση του τροπαίου από την «παρέα» του Ντε Μπρόινε.

Η Σίτι έχει αναπτύξει μια μοναδική ικανότητα να παίρνει τα παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν και αυτό το είδαμε να γίνεται πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλάμε για μια ομάδα που έχει, όχι μόνο τις ικανότητες, αλλά και την αυτοπεποίθηση να «καθαρίζει» τα ματς όταν η μπάλα είναι «βαριά» κι αυτό μετράει πολύ για έναν σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει τους τίτλους.

Πριν από την έναρξη των σημερινών αγώνων, μάλλον δεν πρέπει να υπήρχε κάποιος που να πιστεύει ότι η Σίτι θα έχανε βαθμό ή βαθμούς εντός έδρας από την Γουέστ Χαμ για να εκμεταλλευτεί την γκέλα η Άρσεναλ.

Ακόμα και οι παίκτες της ομάδας του Λονδίνου μάλλον είχαν «συμβιβαστεί» με την ιδέα απώλειας του πρωταθλήματος, σε μια σεζόν πάντως που οι «κανονιέρηδες» έδειξαν ότι είναι ομάδα που μπορεί την επόμενη σεζόν να πάρει τον τίτλο.

Δεν μπόρεσε φέτος γιατί υπήρξαν στιγμές που δεν «μέτρησε» σωστά την σημασία κάποιων αγώνων, όπως για παράδειγμα το εντός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα, γνωρίζοντας την ήττα από τους villans με 2-0. Κι όταν ένα πρωτάθλημα κρίνεται στο φινάλε και αντίπαλος είναι η Σίτι, τότε δύσκολα χάνει την κούπα η ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Σε ότι αφορά τους «πολίτες», μπορεί να μην έφτασαν φέτος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ καθιστά επιτυχημένη την σεζόν για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Όλοι άλλωστε γνωρίζουν πόσο σημαντικό θεωρούν οι Άγγλοι να κατακτήσει μια ομάδα την Πρέμιερ Λιγκ και το κλίμα είναι δίχως άλλο πανηγυρικό στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ.

Οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και το σίγουρο είναι πως το φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου πρωταθλήματος στην Αγγλία είναι το ίδιο. Η Μάντσετσερ Σίτι.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024