Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Η «μαγεία» που πρόσφερε απλόχερα και σήμερα ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε κάτι από τα μυθικά κόλπα του Βραζιλιάνου

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ισοπαλία στη Λεωφόρο (2-2) δίνει ευρωπαϊκό «εισιτήριο» στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έμεινε τέταρτος και θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο για να βγει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Είδαμε πολλά στο ματς των δύο «αιωνίων» αλλά πάνω απ’ όλα είδαμε μια τεράστια ποδοσφαιρική παράσταση του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος πήρε… παραμάζωμα τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε πράματα και θάματα και είναι αυτός που έδωσε επί της ουσίας το εισιτήριο για την Ευρώπη στους πειραιώτες.

Το εκπληκτικής ομορφιάς γκολ που πέτυχε και με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 2-1 αλλά και η ασίστ στον Γιόβετιτς για το 2-2, φέρνουν τον Ποντένσε σε ρόλο Superman για την ομάδα του λιμανιού.

Ήταν ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι το «καθάρισε» όταν προηγήθηκε με 2-0, αλλά λογάριασε χωρίς τον κορυφαίο εξτρέμ του φετινού πρωταθλήματος.

Τα όσα έκανε ο Ποντένσε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, είναι για σεμινάριο, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ένας ακραίος επιθετικός για να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Ποντένσε σκόραρε, έδωσε ασίστ, απείλησε (με δοκάρι κι ευκαιρίες) και γενικά πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό σ’ ένα σημείο που όλα έδειχναν πολύ δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ποντένσε όμως που βλέπουν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» από την μέρα που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ είναι αυτός που έχει τον ρόλο του ηγέτη στον Ολυμπιακό.

Είναι ο παίκτης με την καλύτερη αγωνιστική εικόνα, σε Ευρώπη και Ελλάδα και μάλιστα είναι αυτός που έχει «καθαρίσει» πολλά δύσκολα παιχνίδια.

Πάμε όμως να εστιάσουμε στο εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος εξτρέμ, κάνοντας ακόμα και οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτήσουν για την απίστευτη έμπνευση.

Είχε κι άλλα σουτ στο ματς ο ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού αλλά είτε ο Λοντίγκιν του είπε όχι είτε η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Η σκέψη όμως που έκανε και βεβαίως η εκτέλεση στο 2-1, φανερώνουν την ευφυία του Ποντένσε και την ικανότητα που έχει να κάνει το δύσκολο απλό.

Ήταν ένα γκολ, μια προσπάθεια που έφερε στο μυαλό πολλών οπαδών του Ολυμπιακού τον Ζιοβάνι. Ναι, τον μεγάλο Βραζιλιάνο σούπερ σταρ που είχε την ικανότητα να προσφέρει τέτοιες μαγικές στιγμές.

Ο Ποντένσε ζωγράφισε στην Λεωφόρο θυμίζοντας τον Ζιοβάνι και δεν χωρά αμφιβολία πως το γκολ που πέτυχε θα είναι σημείο αναφοράς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο άσος των «ερυθρόλευκων» είχε με την άκρη του ματιού του τον Λοντίγκιν να έχει κάνει δύο – τρία βήματα εκτός της εστίας του, θέλοντας ίσως να προλάβει μια σέντρα του Πορτογάλου και ο Ποντένσε «κρέμασε» τον γκολκίπερ των «πράσινων», με μια λόμπα που θα την ζήλευε και ο… Ζιοβάνι.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024