Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, τα πάντα όλα στο ρεσιτάλ τσέπης του Ντανιέλ Ποντένσε: Δοκάρι (67΄), γκολ (73΄), ασίστ (81΄) μέχρι και αποβολή (89΄) για τον 28χρονο βιρτουόζο που απόψε στη Λεωφόρο πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον πέρασε με ασφάλεια στο ευρωπαϊκό μονοπάτι.

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης, βλέπετε, ισοδυναμεί με ένα εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Conference League. Το εισιτήριο που οι Ερυθρόλευκοι έχουν πλέον στην τσέπη τους, αλλά που πολύ λογικά ήδη σκέφτονται την αναβάθμιση του.

Ποιο είναι το σενάριο; Λιτό και κατανοητό. Στις 29 Μαϊου, απέναντι στη Φιορεντίνα η ενδεχόμενη κατάκτηση του Conference League οδηγεί τον Ολυμπιακό εκεί που δεν έφτασε ποτέ ξανά, ούτε εκείνος, ούτε άλλος κανείς εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και μέσα στα άλλα; Του προσφέρει και ένα εισιτήριο απευθείας για το league stage του νέου Europa League.

Δεν υπάρχει φάση ομίλων πλέον σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο Champions League και στο Europa League υπάρχει μια φάση «πρωταθλήματος» με οκτώ ματς, τέσσερα εντός, τέσσερα εκτός, με οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους. Εκεί θα βρεθεί ο Ολυμπιακός αν σηκώσει την κούπα σε δέκα βράδια, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και πότε θα σερβιριστεί το κυρίως πιάτο του επόμενου Europa League; Πρώτη αγωνιστική στις 25 του Σεπτέμβρη –και τελευταία στις 30 Γενάρη-. Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν αν σηκώσουν τη κούπα θα παίξουν Ευρώπη από 25 Σεπτέμβρη, αν όχι θα ξεκινήσουν στις 25 Ιούλη στον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Και εννοείτε πως η διάφορα είναι ένα μικρό ποδοσφαιρικό… χάος: Εκείνο που χωρίζει ένα καλοκαίρι με όλες τις ανέσεις για κανονική προετοιμασία, με ένα που η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινήσει 20 Ιούνη στον Ρέντη. Έχει δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός να περάσει ένα καλοκαίρι κανονικό. Μακάρι να απολαύσει αυτό το προνόμιο στο καλοκαίρι που θα έχει την ευθύνη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Λέγαμε όμως για τον Ποντένσε: Σε ενάμιση χρόνο στον πρώτο του κύκλο στον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος βιρτουόζος είχε 12 γκολ και 13 ασίστ (67 συμμετοχές). Έκανε φέτος ως εδώ 15 γκολ και 13 ασίστ σε 46 συμμετοχές και έχει βεβαίως και το bonus του τελικού: Της σημαντικότερης παρτίδας της καριέρας του. Ένας «κάνω τη διαφορά» άσος που απόψε ανάγκασε την Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του. Μόνος του το «γύρισε» απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο δικός του εγωϊσμός έβαλε τον Ολυμπιακός στην πρίζα να αναζητήσει μια επαναφορά από 0-2. Και έγινε η έμπνευση και για τους άλλους, ώστε να μην το βάλουν κάτω…

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024