Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ένοπλη ληστεία στο «κοσμηματοπωλείο των σταρ» στο Παρίσι

Γαλλία: Ένοπλη ληστεία στο «κοσμηματοπωλείο των σταρ» στο Παρίσι

Ένοπλοι ληστές χτύπησαν πολυτελές κοσμηματοπωλείο στο Παρίσι το οποίο είναι γνωστό ως το «κοσμηματοπωλείο των αστέρων».

Η γαλλική αστυνομία κυνηγούσε το Σάββατο ένοπλους ληστές που χτύπησαν ένα «οίκο κοσμημάτων» σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους του Παρισιού με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι στόχος ήταν η αποκλειστική μπουτίκ Harry Winston, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Κοσμηματοπώλης των αστέρων». Κάτι όχι ολοκληρωτικά αληθές, καθώς πέρα από αστέρες, εξυπηρετεί βαλισικές οικογένειες και δισεκατομμυριούχους.

Η αστυνομία του Παρισιού δήλωσε ότι οι ένοπλοι ληστές έφτασαν και έφυγαν με μοτοσικλέτες, ρίχνοντας έναν πυροβολισμό έξω από το κατάστημα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση της αστυνομίας δείχνει άτομα ντυμένα στα μαύρα να απομακρύνονται με ταχύτητα με δύο μοτοσικλέτες.

Ένας υπάλληλος του καταστήματος που σήκωσε το τηλέφωνο σε κλήση του Associated Press είπε ότι το κοσμηματοπωλείο ληστεύτηκε το Σάββατο, αλλά έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ή το όνομά του.

Κανείς δεν γνωρίζει τι έκλεψαν ή τι συνέβη

Η πολυτελής μπουτίκ είχε αποκλειστεί καθώς οι ερευνητές της αστυνομίας ερευνούσαν τον χώρο το απόγευμα του Σαββάτου. Η εισαγγελία του Παρισιού που επιβλέπει την έρευνα έδωσε ως τοποθεσία της ληστείας τη λεωφόρο Montaigne, όπου ο Harry Winston έχει το εκθαμβωτικό, κατά παραγγελία, κατάστημά του «Harry WInston New York», αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο κοσμηματοπώλης ήταν ο στόχος.

Η Harry Winston δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις του Associated Press μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ούτε η αστυνομία ούτε το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσαν αν οι ληστές έφυγαν με κοσμήματα και, αν ναι, πόση ήταν η αξία τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το πολυτελές κατάστημα γίνεται στόχος ληστείας.

Οκτώ άτομα καταδικάστηκαν το 2015 σε σχέση με μια θεαματική ληστεία του 2008, κατά την οποία τρεις ένοπλοι που φορούσαν σταυρούς έκλεψαν περίπου 92 εκατομμύρια δολάρια σε λεία.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024