Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δηλητηρίαση μαθητών: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων

Δηλητηρίαση μαθητών: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων

Ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταφυλόκοκκος απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία.

Επισημαίνεται πως η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ έχει «την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν δημοσιεύματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο εταιρείας που συνδέεται με την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Συγκεκριμένα η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Πάνω από 30 μηνύσεις για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις είχαν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα που φέρονται να είχαν ετοιμαστεί και διανεμηθεί από το εν λόγω εργοστάσιο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές, ο οποίος ενδεχομένως είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές συχνά τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/05) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024