Σε τροχιά ανάπτυξης – Η Κίνα ποντάρει στον διαστημικό τουρισμό
Κινεζική εταιρεία θα προσφέρει πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος, ακολουθώντας το παράδειγμα της Blue Origin και της Virgin Galactic.
Κινεζική αεροδιαστημική της οποίας μερίδιο ανήκει στο κράτος ανακοίνωσε σχέδια για τουριστικές πτήσεις στο όριο του Διαστήματος από το 2018.
Η CAS Space αναπτύσσει επταθέσιο «σκάφος διαστημικού τουρισμού» που διαθέτει τέσσερα πανοραμικά παράθυρα για να θαυμάζουν οι επιβάτες τον κατάμαυρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης.
Συνολικά, δέκα τέτοια σκάφη σχεδιάζεται να εκτοξεύονται κάθε 100 ώρες από διαστημικό πάρκο που πρόκειται να κατασκευάσει η εταιρεία, με την τιμή του εισιτηρίου να κυμαίνεται γύρω στα 3 εκατ. γουάν, ή 380.000 ευρώ.
Η CAS Space ακολουθεί έτσι το παράδειγμα της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και της Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, των πρώτων εταιρειών που προσέφεραν υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου το σκάφος New Shepherd της Blue Origin ξανάρχισε τις πτήσεις έπειτα από παύση δύο ετών λόγω τεχνικού προβλήματος.
Η CAS Space, με έδρα το Κουανγκτσόου, ιδρύθηκε το 2018 και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός του είναι το μεγαλύτερο κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας, η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
Το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας έχει σημειώσει σειρά επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, και η χώρα αναμένεται να είναι η πρώτη που φέρνει δείγματα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης μετά την εκτόξευση της αποστολής Chang’e-6 αυτό το μήνα.
Η εκτόξευση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό τουριστών στο διαστημικό κέντρο του νησιού Χαϊνάν, όπου τα αυτοκίνητα έκαναν ουρές.
Μέχρι το 2030 η Κίνα σκοπεύει να έχει στείλει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης, ενώ αργότερα σχεδιάζει να κατασκευάσει σεληνιακό σταθμό σε συνεργασία με τη Ρωσία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις