Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό - Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο in: «Ξεκινά μια νέα μεγάλη εποχή για τον Ολυμπιακό – Χάρηκα πολύ με την πορεία της ομάδας»

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο in για τον τελικό του Confernece League κι έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ υπήρξε για τον Ολυμπιακό,  αυτό που λέμε συχνά στο ποδόσφαιρο «στρατιώτης», καθώς ο παλαίμαχος αμυντικός των «ερυθρόλευκων» πρόσφερε πολλά τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στον σύλλογο.

Όλοι στην ομάδα τυ Πειραιά είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του Ζεβλάκοφ και δεν είναι τυχαίο ότι ο Πολωνός «δέθηκε» πολύ με τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Ζεβλάκοφ αγάπησε την ομάδα του λιμανιού, αγάπησε την Ελλάδα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τα όσα είπε στο in, ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League.

Ο παλαίμαχος άσος των πειραιωτών δεν έκρυψε την μεγάλη χαρά του για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό όπου θα κοντραριστεί με την Φιορεντίνα και μιλάει με θαυμασμό για τα όσα έχει πετύχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο σύλλογος, την φετινή εντυπωσιακή σεζόν.

«Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια νέα μεγάλη εποχή»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται λοιπόν για τον μεγάλο αγώνα απέναντι στην Φιορεντίνα και ο πρώην διεθνής παίκτης της ομάδας του Πειραιά είναι σίγουρος πως η παρουσία στον τελικό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, πιο μεγάλης εποχής για τον σύλλογο.

«Η παρουσία μιας ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό, είναι μεγάλη υπόθεση και οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να αισθάνονται τυχεροί γιατί γράφουν την μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Η ομάδα θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Φανερώνει επίσης πολλά πράγματα για το μέλλον. Αυτό το παιχνίδι πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας νέας, μεγάλης εποχής για τον σύλλογο.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει 47 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, όσα δεν έχουν όλοι μαζί όλοι οι αντίπαλοί του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εκτός από τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα όμως, τώρα φτάνει και σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερο πρεστίζ στον σύλλογο.

Είναι μια χρονιά που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα. Υπήρξαν και στο παρελθόν καλά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μεγάλες νίκες κόντρα σε σπουδαία κλαμπ. Τίποτε όμως δεν φτάνει την αξία του φετινού επιτεύγματος, εδώ μιλάμε για τελικό κι αυτό τα λέει όλα.

Η επιτυχία του συλλόγου είναι τεράστια κι εδώ θα πω αυτό που νιώθω. Άξιζε ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του να φτάσει τόσο ψηλά και στην Ευρώπη. Ο σύλλογος δικαιώνεται και η φετινή πορεία είναι μια πολύ ωραία ιστορία».

«Παρακολούθησα τα παιχνίδια με Φενέρ και Άστον Βίλα – Χάρηκα πολύ με τις προκρίσεις του Ολυμπιακού»

Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ έχει πολλές φορές αναφερθεί στην αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τονίζει στο in ότι είδε στην τηλεόραση τα μεγάλα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» με Φενέρ και Άστον Βίλα.

«Προσπαθώ πάντα να βλέπω τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, θέλω να παρακολουθώ την ομάδα. Είδα λοιπόν και τα δύο παιχνίδια με την Φενέρ αλλά και τα δύο ματς με την Άστον Βίλα.

Ήταν εκπληκτικοί αγώνες, η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της και χάρηκα πολύ με τις προκρίσεις που πέτυχε. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να βλέπω τον Ολυμπιακό να προχωράει με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Ευρώπη».

«Ο Ολυμπιακός ήταν μηχανή κόντρα στη Φενέρ – Η πίστη έπαιξε μεγάλο ρόλο στην Αγγλία»

Ποια στοιχεία θεωρεί ο Ζεβλάκοφ ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις δύο μεγάλες προκρίσεις του Ολυμπιακού κόντρα σε Φενέρ και Άστον Βίλα, σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα;

«Στο παιχνίδι με την Φενέρ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έκανε τέλειο παιχνίδι για περισσότερο από μια ώρα. Έβλεπα όχι μια ομάδα, αλλά μια μηχανή στο γήπεδο και γι’ αυτό άλλωστε προηγήθηκε με 3-0. Δέχθηκε βέβαια το γκολ από το πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό τον επηρέασε. Η νίκη ήρθε με 3-2 αλλά χρειάστηκε ένα έξυπνο παιχνίδι στη ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τουρκία και είχε στρατηγική στο παιχνίδι του.  «Χτύπησε» την Φενέρ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και τελικά πήρε αυτό που ήθελε στα πέναλτι.

Σε ότι αφορά το ματς με την Άστον Βίλα στην Αγγλία, υπήρχε ένα στοιχείο που χάρισε την μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι η πίστη. Έβλεπες μια ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της, που πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Πάντα υπάρχει το πλάνο του προπονητή, πολλές φορές υπάρχει και το ταλέντο σε μια ομάδα. Σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια όμως χρειάζεται και η πίστη, δεν αρκούν η τακτική και το ταλέντο.

Πρέπει μια ομάδα να πιστέψει και ο Ολυμπιακός πίστεψε. Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις δεν βάζεις τέσσερα γκολ εκτός έδρας στην Άστον Βίλα. Κι όπως όλοι είδαμε ο Ολυμπιακός τα έβαλε».

«Το «κλειδί» στον τελικό είναι…»

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί στις 29 Μαΐου με την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference και ο Ζεβλάκοφ στέλνει το μήνυμα του για την μεγάλη αναμέτρηση. «Μιλάμε για έναν μεγάλο τελικό και πολλές φορές λένε ότι τους τελικούς τους κερδίζεις, δεν τους παίζεις.

Για να γίνει όμως αυτό υπάρχει ένα στοιχείο που το θεωρώ πολύ  σημαντικό. Για μένα μετράει πάνω απ’ όλα η σωστή ψυχολογική προετοιμασια μιας ομάδας.

Είναι προφανές ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα κάνει το πλάνο του το ίδιο και ο προπονητής της Φιορεντίνα. Οι δύο κόουτς θα δώσουν τις εντολές για την τακτική αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η αυτοπεποίθηση με την οποία θα μπει μια ομάδα στο γήπεδο.

Μετράει πολύ η ψυχολογία μιας ομάδας πριν από έναν τελικό κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό. Να μπει δηλαδή με καλή ψυχολογία στον αγώνα και να δείξει ότι είναι πανέτοιμος για μάχη από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

Όταν μιλάς για έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης καταλαβαίνεις επίσης ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι πανέτοιμοι, να τρέξουν για κάθε μπάλα, να παλέψουν για κάθε κεφαλιά σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου.

Θέλω πολύ να δω τον Ολυμπιακό να κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και να δίνει μια τεράστια χαρά στους οπαδούς του. Το σίγουρο πάντως είναι πως η παρουσία στον τελικό συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024