Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κέβιν Κόστνερ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του στις Κάννες

Ο Κέβιν Κόστνερ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του στις Κάννες

Tο γουέστερν έπος του «Horizon» κερδίζει 7-λεπτο χειροκρότημα στις Κάννες και υπόσχεται «3 ακόμα» συνέχειες.

«Horizon: An American Saga», το γουέστερν έπος του Κέβιν Κόστνερ που παίρνει όλα τα ρίσκα, μπήκε στις Κάννες την Κυριακή, κερδίζοντας επτά λεπτά χειροκροτήματα.

Ο Κόστνερ ήταν εμφανώς συγκινημένος καθώς η ταινία έλαβε τεράστια αποδοχή με παρατεταμένα χειροκροτήματα και συνθήματα όπως η επανάληψη του ονόματός του «Kevin! Kevin! Kevin!». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κόστνερ ευχαρίστησε το κοινό και υποσχέθηκε «τρεις ακόμη» συνέχειες του franchise «Horizon», το οποίο ήδη πρόκειται να αποκτήσει συνέχεια τον Αύγουστο.

Είναι μια ευχάριστη δουλειά

«Λυπάμαι που έπρεπε να χειροκροτήσετε τόσο πολύ για να καταλάβω ότι πρέπει να μιλήσω», είπε ο Κόστνερ υπό δυνατά γέλια. «Τόσοι πολλοί καλοί άνθρωποι.

Μια τόσο καλή στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ηθοποιούς που ήρθαν μαζί μου, για τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και συνέχισαν να δουλεύουν. Είναι μια ευχάριστη δουλειά και χαίρομαι πολύ που την βρήκα. Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτό εδώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό – ούτε και τα παιδιά μου θα το ξεχάσουν».

Δείτε το χειροκρότημα 

Το προσωπικό του στοίχημα

Η αιματοβαμμένη ταινία, μια διμερής ματιά στην επέκταση της αμερικανικής Δύσης, αφηγείται από την οπτική γωνία των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των στρατιωτών που έχτισαν ένα μέλλον για τους εαυτούς τους στην περιοχή, καθώς και των ιθαγενών που έζησαν εκεί πρώτοι.

Πρόκειται για ένα βαθιά προσωπικό έργο για τον Κόστνερ, ο οποίος έβαλε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για την παραγωγή της ταινίας αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον, υποθηκεύοντας και το ράντσο του. Ο ίδιος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, της οποίας είναι επίσης παραγωγός και συν-σεναριογράφος.

Παρόλο που ο Κόστνερ έλαβε ενθουσιώδεις αντιδράσεις μετά τους τίτλους τέλους, η τρίωρη διάρκεια του «Horizon» και η ιστορία των αμερικανικών συνόρων μπορεί να αποδείχθηκε υπερβολική για κάποιους

Photo: REUTERS/Stephane Mahe

Τρεις ώρες ταινία

Παρόλο που ο Κόστνερ έλαβε ενθουσιώδεις αντιδράσεις μετά τους τίτλους τέλους, η τρίωρη διάρκεια του «Horizon» και η ιστορία των αμερικανικών συνόρων μπορεί να αποδείχθηκε υπερβολική για κάποιους. Υπήρχαν δεκάδες αποχωρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας – πολλοί παρευρισκόμενοι επέστρεψαν, αλλά κάποιοι άλλοι όχι.

Στην ταινία, ο Κόστνερ ακολουθεί τον δρόμο του στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα. Στην πορεία, έχει ένα σεξουαλικό ξεφάντωμα με μια δεσποινίδα σε κίνδυνο που είναι 33 χρόνια νεότερή του, και πυροβολεί και σκοτώνει έναν πολύ κακόβουλο τύπο – γεγονός που απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της ταινίας. Σε αντίθεση με μια τυπική ταινία που θα έβλεπε κανείς στις Κάννες, το «Horizon» κλείνει με μια συναρπαστική προεπισκόπηση της επόμενης δόσης.

Δείτε το τρέιλερ 

Τα έδωσε όλα για το «Horizon»

Το είδος του γουέστερν ταίριαζε στον Κόστνερ όλα αυτά τα χρόνια. Είχε μια εισπρακτική επιτυχία με το «O Άγραφος Νόμος της Δύσης» και μια επιτυχία με το «Χορεύοντας με τους Λύκους», τα οποία σκηνοθέτησε. Ο Κόστνερ κέρδισε επίσης Όσκαρ για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του «Χορεύοντας με τους Λύκους».

Μεγάλο μέρος της διαφήμισης πριν από την κυκλοφορία του «Horizon» έχει επικεντρωθεί στην άτσαλη διακοπή του Κόστνερ από το «Yellowstone», την επιτυχημένη εκπομπή που παρουσίαζε και την οποία εγκατέλειψε απότομα παρά την επιτυχία της σε τηλεθέαση. Οι παραγωγοί της εκπομπής ισχυρίστηκαν ότι ο Κόστνερ δεν ήταν διαθέσιμος γιατί η περίπλοκη παραγωγή του «Horizon» μονοπωλούσε το χρόνο του.

Στην ταινία, ο Κόστνερ ακολουθεί τον δρόμο του στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα. Στην πορεία, έχει ένα σεξουαλικό ξεφάντωμα με μια δεσποινίδα σε κίνδυνο που είναι 33 χρόνια νεότερή του, και πυροβολεί και σκοτώνει έναν πολύ κακόβουλο τύπο

Photo: REUTERS/Stephane Mahe

Ένα δυνατό καστ 

Ο Κόστνερ παρουσίασε το πρώτο μέρος του «Horizon» στις Κάννες την Κυριακή. Στις 28 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο κεφάλαιο θα κάνει ντεμπούτο στις αίθουσες στις 16 Αυγούστου. Αυτή η στρατηγική κυκλοφορίας ενέχει τους δικούς της κινδύνους – αν το πρώτο μέρος είναι αποτυχημένο, θα έρθει ο κόσμος για τη συνέχεια;

Στο καστ του «Horizon» περιλαμβάνονται οι Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Τζένα Μαλόουν, Άμπι Λι, Μάικλ Ρούκερ, Ντάνι Χιούστον, Λουκ Γουίλσον, Ίζαμπελ Φούρμαν, Τατάνκα Μινς, Όουεν Κρόου Σόου, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ και Τόμας Χάντεν Τσερτς.

*Με στοιχεία από variety.com

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024