Το έργο της υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε. Το έργο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Η έναρξη των εργασιών έγινε στο Μπόρσι παρουσία μεταξύ άλλων του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς θα εξασφαλιστεί ποιότητα και ποσότητα νερού για όλον τον πρώην Δήμο Βουπρασίας. Το έργο που περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα αγωγό συν άλλα 16 χιλιόμετρα διασυνδετήριους αγωγούς, έτσι ώστε εννέα τοπικές κοινότητες να έχουν τα οφέλη του καθαρού πόσιμου νερού.

«Κάνουμε βήματα μπροστά»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ύδρευση της Βουπρασίας από το φράγμα του Πηνειού είναι ένα έργο το οποίο νομίζω, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει την εστίασή μας σε αυτό που λέμε καθημερινότητα του συμπολίτη μας και ποιότητα ζωής. Κάνουμε βήματα μπροστά για τους συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή και αυτό το πρόβλημα σε 18 περίπου μήνες από σήμερα θα πάψει να υπάρχει.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που μέσω του Περιφερειακού μας Προγράμματος του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε αυτό το έργο, αλλά και φυσικά μέσω του Δήμου με τον οποίο συνεργαστήκαμε άρτια.

Για αυτούς τους λόγους είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας. Κάθε ημέρα γίνονται προσπάθειες από όλους και δεν έχει να κάνει με την πατρότητα των έργων ή με το ποιος είναι αυτός ο οποίος είναι ο επιταχυντής, ή αυτός που ξεκινάει μια προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να χειροκροτούμε κάθε τι που γίνεται, για να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα, γιατί σίγουρα οι ελλείψεις είναι πολλές».