Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ελπίζει να βρει ξανά δουλειά στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας μετά την αποχώρησή του από την Μπράιτον, όπως δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός μετά την ήττα της Κυριακής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Ο Ντε Τσέρμπι ανέλαβε την Μπράιτον τον Σεπτέμβριο του 2022, αντικαθιστώντας τον Γκρέιαμ Πότερ. Ο αντίκτυπος του 44χρονου ήταν άμεσος, καθώς η Μπράιτον εξασφάλισε την υψηλότερη θέση του συλλόγου στην Premier League (έκτη) και προκρίθηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Οι δηλώσεις του

«Ήταν μια δύσκολη ημέρα, αλλά μια ξεχωριστή ημέρα. Όσον αφορά στην σχέση με τον σύλλογο, ήταν μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής μου», δήλωσε ο Ντε Τσέρμπι μετά τον τελευταίο εφετινό αγώνα πρωταθλήματος της Μπράιτον.

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές του προοπτικές, ο Ντε Τσέρμπι είπε πως «δεν υπάρχει κανένας σύλλογος – καμία πρόταση αυτήν την στιγμή, τίποτε. Ελπίζω να δουλέψω ξανά στην Premier League. Δεν ξέρω πού και πότε. Αλλά ήταν τιμή μου να δουλέψω στην Premier League. Ήταν μια απίστευτη ευκαιρία. Μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον σύλλογο, αυτήν την πόλη, αυτούς τους οπαδούς και δεν θα ξεχάσω τίποτε».

Η Μπράιτον τερμάτισε 11η στο πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν και έφτασε στους 16 του Europa League.