Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαν συνοικιακό μαγαζάκι με… πλάτες: Η παρακμή της ΕΠΟ, το αλισβερίσι με τα εισιτήρια του τελικού και η απρέπεια στον κόσμο του Ολυμπιακού

Σαν συνοικιακό μαγαζάκι με… πλάτες: Η παρακμή της ΕΠΟ, το αλισβερίσι με τα εισιτήρια του τελικού και η απρέπεια στον κόσμο του Ολυμπιακού

Σκηνές απείρου κάλους στην ΕΠΟ με τον έναν να τα ρίχνει στον άλλον και όλους μαζί να μαρτυράνε για την «ντροπή» με τα εισιτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ως πότε η Ελληνική Κυβέρνηση και η Πολιτεία θα ανέχεται όλους αυτούς τους παράξενους τύπους που μαζεύτηκαν γύρω από την ΕΠΟ και παριστάνουν τους παράγοντες του ποδοσφαίρου; Και ποιο ακριβώς είναι τελικά εκείνο το θεσμικό μέσο που μπορεί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από αυτούς τους τύπους; Γιατί συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Ιστορίες που όχι μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα αλλά αναδεικνύουν «συντεχνίες» και αφήνουν αιχμές για… άλλου τύπου σκάνδαλα!

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο πάρκο Γουδή με θέα στον τελικό του Conference League, της Νέας Φιλαδέλφειας είναι για… ντοκιμαντέρ στο Netflix. Και σε κάθε κανονικό κράτος θα είχε ήδη βάλει σε λειτουργία μια σειρά από ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εκατομμύρια οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Χιλιάδες που θα έκαναν τα πάντα για ένα εισιτήριο για τον τελικό της 29ης Μάη.

Και τα παλικάρια στην ΕΠΟ πήραν 1500 για πάρτη τους από την UEFA, αγνόησαν το αίτημα της ΠΑΕ και τα… μοιράζουν όπως θέλουν με τρόπο που αν μη τι άλλο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Την ίδια στιγμή η ΕΠΟ μοίρασε, πούλησε και τις σουίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια: 13 στον αριθμό. Έδωσε σε όλη την… παρέα και ξέχασε να ρωτήσει τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο. Και για να το πιάσουμε από εκεί; Σε όλους του τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η UEFA κρατάει για τον εαυτό της την αποκλειστική εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων του τελικού . Εν προκειμένω , με τη σύμβαση που η ΕΠΟ υπέγραψε με την UEFA για τη διοργάνωση του τελικού πήρε από την UEFA την εκμετάλλευση μέρους των σουιτών της OPAP Arena, ωστόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν είχε ενημερωθεί ποτέ ούτε για το περιεχόμενο της Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA ούτε και για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία απέκτησε το δικαίωμα σε έναν Τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτό το προϊόν . Και αν δεν είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τ. Αγραφιώτης ποτέ κανείς δεν θα μάθαινε το παραμικρό για τις λεπτομέρειες αυτές.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση όλο το θέμα το διαχειρίστηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ Ι. Φιλιππούσης , ο οποίος δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή ούτε για το ποιες ούτε και πόσες ήταν αυτές οι σουίτες , αλλά ούτε και πότε διατέθηκαν στους ενδιαφερόμενους για τον τελικό. Στην πραγματικότητα ο Φιλιππούσης τις διέθεσε μόνος του, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ούτε για το τίμημα. Ο Τάκης Μπαλτάκος επί της ουσίας άδειασε τον Φιλιππούση στην ΕΕ της Δευτέρας (20/5) και ισχυρίστηκε (για να βγάλει την ουρά του απέξω (;) ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τις σουίτες, το πόσες ήταν και το πώς αυτές διατέθηκαν. Μάλιστα , ο Μπαλτάκος ανέφερε ενώπιον των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι οι σουίτες αυτές διατέθηκαν από την ΕΠΟ έναντι ποσού 10.000 ευρώ η κάθε μία χωρίς η παραχώρηση αυτή να συνοδεύεται από σύμβαση (!). Είναι προφανές ότι το τίμημα αυτό είναι σκανδαλωδώς χαμηλό για ένα εμπορικό γεγονός τόσο μεγάλης σημασίας, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η ζήτηση που έχει προκύψει.

Όπως επίσης αποκάλυψε ο Μπαλτάκος οι σουίτες που πήρε η ΕΠΟ είναι 13, που κατέληξαν –με απόφαση Φιλιππούση – σε στοιχηματικές εταιρείες, στην οικογένεια Μελισσανίδη (πατέρα και γιο), στην εταιρεία που κάνει το catering του γηπέδου της ΑΕΚ (!) , κάποιες στην ΟΠΑΠ Α.Ε., και κάποιες σε μια εταιρεία αγνώστων στοιχείων για λογαριασμό της οποίας μάλιστα το τίμημα το κατέβαλε τρίτο πρόσωπο !!!!

Το ερώτημα είναι πότε τις διέθεσε τις σουίτες αυτές ο Φιλιππούσης και ποιος τον εξουσιοδότησε να συμφωνήσει την παραχώρηση σε αυτό το τίμημα ; Γιατί ο Φιλιππούσης δεν απευθύνθηκε στην ΕΕ για να αποφασίσει αφενός, και αφετέρου γιατί δεν περίμενε να δει την εξέλιξη στο θεσμό των δυο (2) ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν πριν αποφασίσει από μόνος του ποιοι και με πόσα λεφτά θα πάρουν τις σουίτες. Ήταν δεδομένο ότι η πιθανότητα παρουσίας μιας ή και των δυο ελληνικών ομάδων στον Τελικό θα πυροδοτούσε τη ζήτηση άρα και το οικονομικό όφελος της Ομοσπονδίας.

Μεγάλο θέμα ανέκυψε από την ΕΕ και για τα εισιτήρια που η ΕΠΟ έλαβε από την UEFA για το παιχνίδι. Όπως αναφέρθηκε, η ΕΠΟ έλαβε από την UEFA χίλια πεντακόσια (1500) εισιτήρια για τα οποία ο Φιλιππούσης ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να καλυφθεί λέγοντας ότι «ο τρόπος διανομής των εισιτηρίων αποφασίσθηκε από την UEFA» , και αποκάλυψε – για πρώτη φορά ενώπιον της ΕΕ- ότι τα εισιτήρια αυτά κατανεμήθηκαν προς την ΕΠΟ για τις εσωτερικές τις ανάγκες (500 εισιτήρια) και τα υπόλοιπα πήγαν προς την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ (την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Γηπέδου), τους Δημους Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας τις Superleague 1 και 2 (!!!) , την Αστυνομία και φορείς της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αυτό που δεν είπε ο Φιλιππούσης όμως είναι ότι η UEFA ούτε την Superleague 1 ή τη Superleague 2 ξέρει, ούτε πόσα θα πάρει ο Δημος Αθηναίων (!) ή ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας (!).

Αυτά τα αποφάσισε ο Φιλιππούσης χωρίς να ενημερώσει κανέναν . Δηλαδή τη στιγμή που χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού «σκοτώνονται» για ένα μαγικό χαρτί , ο Φιλιππούσης κάνει νταλαβέρι για να μπούνε στο γήπεδο οι Μαρτζούκοι και οι κλητήρες των Δήμων . Ο δε Μπαλτάκος φρόντισε να τον αδειάσει για άλλη μια φορά λέγοντας πως τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων αυτών των πληροφορήθηκε πριν από 5-6 ημέρες. Παρέβλεψε όμως να πει ότι ο Ολυμπιακός επισήμως και εγγράφως έχει ζητήσει από τις 10.05 να αγοράσει από την ΕΠΟ τα εισιτήρια του αγώνα που είχε στη διάθεσή της για τον Τελικό για να καλύψει τις ανάγκες του.

Και αν ακόμα η ΕΠΟ δεν μπορούσε να δώσει όλα τα εισιτήριά της στον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι θα μπορούσε να περικόψει τα 350 εισιτήρια (!) που κράτησε για την ίδια και τις Ενώσεις της, ή τα 270 εισιτήρια (!) που θα δώσει στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, ή τα 90 εισιτήρια που θα πάρουν Superleague 1 και 2 αθροιστικά, ή τα 70 ειστήρια που θα πάρει η ΕΛ.ΑΣ. (και δεν αφορούν προσωπικό που θα απασχοληθεί στον αγώνα…) ώστε να ικανοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό πραγματικών αναγκών και όχι δημοσίων σχέσεων.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ζήτησαν να λάβει το κάθε Μέλος από 10 εισιτήρια (δηλαδή, 170 εισιτήρια συνολικά!) για να τα διαθέσει όπως θέλει , όταν για ένα εισιτήριο γίνεται πόλεμος ! Προέκυψε δε από τη συνεδρίαση ότι από τα 500 εισιτήρια που η ΕΠΟ θα κρατήσει για τις ανάγκες της , τα 150 θα διατεθούν στους χορηγούς της ενώ τα 350 θα τα ….. διαθέσουν ο Μπαλτάκος κι ο Φιλιππούσης από 175 εισιτήρια έκαστος !! Την ίδια ώρα , αθλητικά site από τη …. «Διακοφώτεια» Ρόδο κληρώνουν σε διαγωνισμούς εισιτήρια για τον Τελικό του Conference χρεώνοντας 4 ευρώ το μήνυμα κάθε συμμετέχοντα στην κλήρωση , σαν να είναι χορηγοί της UEFA.

Sports in

Κορυφαίος παίκτης του NBA στον 21ο αιώνα ο ΛεΜπρόν – Σε ποια θέση βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο

To ESPN δημοσίευσε μια λίστα με τους κορυφαίους παίκτες του 21ου αιώνα στο ΝΒΑ, τοποθετώντας τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην κορυφή του σχετικού ranking

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024