Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής, καθώς επικράτησε του Άρη με 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον «αιώνιο» αντίπαλο του μέσα στην έδρα του.

Η Θεσσαλονίκη πήρε… φωτιά μετά το πρωτάθλημα που πήραν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 4/4 στα τελευταία 4 παιχνίδια των play off και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των υπολοίπων να στέφεται πρωταθλητής.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των play off

Οι πρωταγωνιστές του Δικεφάλου του βορρά στον δρόμο προς την κούπα είναι πολλοί, με πρώτο και καλύτερο τον Ρουμάνο τεχνικό, όμως γίνεται να παραλειφθούν όσα έχει κάνει στα play off ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και με φανταστικές εμφανίσεις στην έξτρα διαδικασία του πρωταθλήματος έκανε τη διαφορά και ειδικότερα στα τελευταία τρία ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, που είχε 3 γκολ και 3 ασίστ.

Το «εκρηκτικο» ξεκίνημα, ο τραυματισμός και το ρεσιτάλ στα Play off

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βγήκε μπροστά, ξεκινώντας με ιδιαίτερα εκρηκτικό τρόπο στη σεζόν, πετυχαίνοντας 3 γκολ στα προκριματικά και μοιράζοντας 3 ασίστ. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, όταν η ομάδα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της και να αποκτήσει χημεία, με τον ίδιο να φτάνει τα 11 γκολ μέχρι και τον Νοέμβριο, όταν τον… σταμάτησε ένας τραυματισμός.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός άργησε να βρει τα πατήματά του μετά το διάστημα απουσίας του, χρειάστηκε χρόνο και ο Λουτσέσκου τον έδωσε, χρησιμοποιώντας περισσότερο τον Ντεσπόντοφ και τον Κωνσταντέλια ή τον Μουργκ. O Ζίβκοβιτς δεν είχε ρυθμό, ενώ ουσιαστικά δεν ήταν έτοιμος στα παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ για τους «8» του Conference League, όπου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια.

Από εκεί και μετά όμως επέστρεψε για τα καλά, ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε πολύ σωστά την κατάσταση του και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο Σέρβος ήταν στο 100%, με αποτέλεσμα να ηγηθεί στο πιο κρίσιμο κομμάτι για τον Δικέφαλο του βορρά.

Μετά το 1-1 με τη Λαμία, στον ΠΑΟΚ είδαν το πρωτάθλημα να χάνεται, αφού με 4 ματς να απομένουν και όλα να είναι ντέρμπι, οι Θεσσαλονικείς ήθελαν το απόλυτο και την ίδια ώρα να έχουν και οι υπόλοιποι διεκδικικητές απώλειες.

Ο Δικέφαλος του βορρά λοιπόν στα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς είδε τον Ζίβκοβιτς να βγαίνει μπροστά και να ηγείται στον δρόμο για τον τίτλο, ενώ συνολικά στα Play off έπαιξε 9 παιχνίδια και είχε 3 γκολ και 6 ασίστ. Συνολικά είχε συμμετοχή σε γκολ του ΠΑΟΚ κάθε 72 λεπτά σε μία ασύλληπτη επίδοση.

Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές επιδόσεις στα κρίσιμα και στα play off ο Ζίβκοβιτς είχε γενικά και μία φοβερή χρονιά και αν δεν είχε τον παραμικρό που τον πήγε πίσω θα είχε ακόμη καλύτερα νούμερα. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς είχε 49 συμμετοχές, 19 γκολ και 14 ασίστ και αποτέλεσε «κλειδί» στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ζίβκοβιτς είναι αυτός που κόντρα στον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-0 έχει δώσει ένα γκολ και μία ασίστ, στη νίκη με το επιβλητικό 4-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα έχει 2 γκολ και μία ασίστ, ενώ έχει και την ασίστ στο πρώτο γκολ το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Άρη στο διπλό τίτλου (1-2).