Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Βιθέντε Ιμπόρα έχει αποδειχθεί καθοριστικός για τον Ολυμπιακό στο φινάλε της σεζόν, με τον Ισπανό άσο να βρίσκει ρόλο στην ομάδα του λιμανιού και μάλιστα σημαντικό.

Ο πολύπειρος μέσος επέστρεψε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, καθώς είχε μείνει εκτός μετά την ρεβάνς με την Άστον Βίλα και η παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα πολύ καλό νέο για τον Μεντιλίμπαρ.

Σε λίγες μέρες είναι ο μεγάλος τελικός του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα και παίκτες με τις παραστάσεις και την εμπειρία του Ιμπόρα είναι πολύτιμοι για τους προπονητές.

Ο Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να έχει «θέματα» στην μεσαία γραμμή κι αποφάσισε να κάνει κίνηση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Πέρασε στο παιχνίδι τον Ιμπόρα, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να βάλει δίπλα στον Έσε έναν παίκτη που θα μπορέσει να δώσει πολλές βοήθειες στα μαρκαρίσματα.

Ήταν μια αλλαγή που αν μη τι άλλο έπαιξε ρόλο στην αντίδραση των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Ισπανός χαφ βοήθησε σημαντικά την ομάδα του, δικαιώνοντας βεβαίως και τον Μεντιλίμπαρ που τον πέρασε στο ματς.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 35χρονος αμυντικός μέσος έκανε μεγάλη προσπάθεια τις προηγούμενες μέρες για να είναι στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι.

Πήγε στο Ρέντη όταν οι συμπαίκτες του είχαν ρεπό κι επί της ουσίας έπαιξε στο παιχνίδι έχοντας μια προπόνηση, αυτή του Σαββάτου.

Ο Ιμπόρα όμως είπε «οκ» στον προπονητή του όταν ρωτήθηκε από τον Μεντιλίμπαρ για το αν μπορεί να βοηθήσει για κάποιο διάστημα και τελικά έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Η επιστροφή λοιπόν του Ισπανού χαφ είναι ένα πολύ καλό νέο για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League κόντρα στην Φιορεντίνα. Και δεν είναι φυσικά τυχαίο που ο «Μέντι» περίμενε πως και πως τα ευχάριστα για το come back του Ιμπόρα.

Οι παίκτες με την προσωπικότητα και τις μεγάλες παραστάσεις, είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά με μια τους κίνηση, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια.

Κι είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τον Μεντιλίμπαρ να ξέρει, ότι μπορεί να ποντάρει πάνω στον συμπατριώτη του, γιατί πολύ απλά ο Ιμπόρα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όλοι πλέον στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του Ολυμπιακού, θέλοντας να τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται πλέον σε ρυθμούς τελικού και ο «Μέντι» με τους συνεργάτες του, ξεκινούν να καταστρώνουν το πλάνο για το μεγάλο ματς της 29ης Μαΐου, κόντρα στην ιταλική ομάδα.