Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οι βάσεις μπήκαν ένα βράδυ στη Λεωφόρο

Οι βάσεις μπήκαν ένα βράδυ στη Λεωφόρο

Πώς ο Λουτσέσκου άλλαξε το τσιπάκι...

Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Φεβρουαρίου του 2024 όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Λεωφόρο με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Παναθηναϊκό στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου και έχοντας χάσει 1-0 στην Τούμπα.

Όλα έμοιαζαν χαμένα, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκείνο το βράδυ είχε πάρει την…ταυτότητα του Φατίχ Τερίμ και ας χαμογέλασε στο τέλος ο Τούρκος τεχνικός που δεν είχε πλάνο αλλά τόνους από τύχη.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 στο 90λεπτο ενώ στην παράταση έχοντας κάνει το 2-0 που του έδινε την πρόκριση στον τελικό έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλό του. Όμως ένας σοβαρός τραυματισμός του Μπάμπα στο 115’ άφησε τον Δικέφαλο με 10 πάικτες για όλο το υπόλοιπο διάστημα και κυρίως το – σχεδόν – δεκάλεπτο των καθυστερήσεων που κρατήθηκαν.

Στο 9ο και τελευταίο λεπτό αυτών ο Λημνιός «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και με το δικό του γκολ μείωσε για τον Παναθηναϊκό στο τελικό 1-2 και έστειλε τον αγώνα – και την πρόκριση – στα πέναλτι.

Εκεί ο ΠΑΟΚ έφτασε πρώτος τρείς φορές (!) κοντά στην πρόκριση και χρειαζόταν απλά να ευστοχήσει στο πέναλτι που εκτελούσε, αρχικά ο Ντεσπόντοφ, αργότερα ο Οζντόεφ και μετά ο Οττο αλλά και των τριών τα χτυπήματα απέκρουσε ο – εκπληκτικός εκείνο το βράδυ – τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Ντραγκόφσκι, ενώ ο αποκλεισμός του Δικεφάλου ολοκληρώθηκε όταν ο Σαμάτα γλίστρησε στο δικό του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τι είχε πει ο Λουτσέσκου

«Ο αποκλεισμός είναι πικρός, αλλά δείξαμε μετά από ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο τον τελευταίο καιρό ότι επιστρέψαμε» είπε ο κόουτς Λουτσέσκου στην κάμερα της Cosmote TV και αμέσως πήγε στα αποδυτήρια.

«Ψηλά το κεφάλι, ναι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά δείξατε τι μπορείτε να πετύχετε ενωμένοι ως ομάδα. Εχουμε μπροστά μας δύο ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις την Ευρώπη και το πρωτάθλημα» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός στους παίκτες του και τα μάτια του πετούσαν σπίθες.

Εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να χτίζει – πάνω στα συντρίμμια ενός ιδιαίτερα ψυχοφθόρου αποκλεισμού – νοοτροπία νικητή και να βλέπει μπροστά. Στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τους «8» του Conference League μαζεύοντας πάνω από 15.000 βαθμούς συνολικά ενώ στο πρωτάθλημα πέτυχε την απόλυτη ανατροπή. Όταν επέστρεψε στη Λεωφόρο στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και πάλι με την πλάτη στον τοίχο (είχε χάσει 1-0 στην Τούμπα από τον Άρη στην πρεμιέρα και με νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό όλα τελείωναν) επικράτησε με 3-2 πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και ο Ρουμάνος είχε χαμογελάσει:

«Αυτό το γήπεδο μου φέρνει τύχη, από την εποχή που ήμουν στην Ξάνθη» παραδέχτηκε για τη Λεωφόρο και εκεί είχαν αρχίσει να μπαίνουν οι βάσεις. Όταν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Παναθηναϊκό του Τερίμ στην Τούμπα οι δύο προπονητές έδειχναν πλέον ξεκάθαρα ποιος είχε το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Όταν η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στην Τούμπα με 2-1 του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι είχε φτάσει στο 80ο λεπτό η διαφορά ήταν εκείνη τη στιγμή στους 10 βαθμούς αλλά ο Λουτσέσκου ήξερε τι μπορούν να καταφέρουν οι παίκτες του εάν είχαν και λίγο σύμμαχο την τύχη (όπως και έγινε) που τους είχε εγκαταλείψει εκείνο το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024