Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε στα 92 του ο Ντάμπνεϊ Κόλμαν

Έφυγε στα 92 του ο Ντάμπνεϊ Κόλμαν

Ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, στη Σάντα Μόνικα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο αμερικανός ηθοποιός Ντάμπνεϊ Κόλμαν, που έγινε γνωστός από τις κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το  «Tootsie» και «On Golden Pond».

Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Κάλιφόρνια την περασμένη Πέμπτη, όπως επιβεβαίωσε μια ημέρα αργότερα η κόρη του, Κουίνσι, μιλώντας στο People.

«Ο πατέρας μου διαμόρφωσε το χρόνο του εδώ στη Γη με ένα περίεργο μυαλό, μια γενναιόδωρη καρδιά και μια ψυχή που φλεγόταν από πάθος, επιθυμία και χιούμορ που γαργαλούσε το αστείο κόκκαλο της ανθρωπότητας», είπε η Κουίνσι Κόκλμαν και πρόσθεσε για το πατέρα της: «Ένας δάσκαλος, ένας ήρωας και ένας βασιλιάς, ο Ντάμπνεϊ είναι ένα δώρο και μια ευλογία στη ζωή και στο θάνατο, καθώς το πνεύμα του θα λάμπει αιώνια μέσα από το έργο του, τους αγαπημένους του και την κληρονομιά του».

«Ο Ντάμπνεϊ Κόλμαν είναι ένα δώρο» είπε η κόρη του εκλιπόντος

Ποιός ήταν ο 92χρονος

Ο Κόλμαν γεννήθηκε στο Όστιν του Τέξας το 1932. Πριν καταπιαστεί με τον κινηματογράφο, τη δεκαετία του 1950, υπηρέτησε για δύο χρόνια στον Αμερικανικό στρατό.

Στην υποκριτική του καριέρα συμμετείεχε σε περισσότερες από 60 ταινίες, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουέι με το «A Call on Kuprin»  το 1961. Κέρδισε, όμως την καταξίωση, ενσαρκώνοντας τον Μέρλ Τζίτερ στη σαπουνόπερα, παραγωγής του Νόρμαν Ληρ,  «Mary hartman, Mary hartman » , που προβλήθηκε για δύο σεζόν (1976-1977).

6 φορές υποψήφιος για EMY

Στις δεκαετίες που πέρασαν ο πάντα δραστήριος ηθοποιός κατάφερε να είναι υποψήφιος έξι φορές για το βραβείο EMY, για τους ρόλους του στη σύντομη κωμική σειρά του NBC  «Buffalo bill «, την ταινία  «Sworn to silence » , τη σειρά  «The slappy maxwell story » κ.α. Ωστόσο, απέσπασε μόνο ένα βραβείο από όσα διεκδικούσε και αυτό ήταν για την ερμηνεία του στο «Sworn to silence » το 1987.

Κέρδισε ένα ΕΜΥ και ακόμη μια χρυσή σφαίρα

Την επόμενη χρονιά, κατάφερε να αποσπάσει και μια χρυσή σφαίρα για το «slappy maxwell story», όπου υποδυόταν έναν φιλόδοξο αθλητικογράφο. Παρόλα αυτά, η παρουσία του, σε πρωταγωνιστικό ρόλο,  δίπλα στη Ντόλι Πάρτον, τη Τζέιν Φόντα και τη Λίλι Τόμλιν, στο «9 to 5″  τη δεκαετία του ’80 ήταν αυτό το «πέρασμά του» από την τέχνη που έχει μείνει ανεξίτηλο στο κοινό.

Οι τελευταίες του τηλεοπτικές παρουσίες καταγράφηκαν μέσα από το αστυνομικό «NCIS», το «Yellowstone»  και το «Ray Donovan».

Γεμάτος από στιγμές και πρόσωπα στη ζωή του

Ο Κόλμαν, φεύγοντας από τη ζωή, άφησε πίσω του τα παιδιά του: Κουίνσι, Μέγκαν, Ράντι και Κέλλυ αλλά και τα εγγόνια του. Ήταν, επίσης, λάτρης του τένις και έδινε συχνά το «παρών» σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024