Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπραχίμ Ραϊσί: Τα τελευταία λόγια του πριν την συντριβή του ελικοπτέρου

Εμπραχίμ Ραϊσί: Τα τελευταία λόγια του πριν την συντριβή του ελικοπτέρου

Η προοπτική να βρεθεί ζωντανός ο 63χρονος πρόεδρος, ο οποίος εξελέγη το 2021, μειώνεται καθώς περνούν οι ώρες

Ώρες πριν το ελικόπτερο κάνει αναγκαστική προσγείωση ή συντριβεί λόγω πυκνής ομίχλης σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τζόλφα, ο Εμπραχίμ Ραΐσι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, και έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις.

«Κάποιοι άνθρωποι δεν χαιρετίζουν τη συνεύρεση μας και τις κοινές μας επιτυχίες, αλλά αυτοί δεν είναι σημαντικοί για εμάς. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε εφαρμόσει ό,τι είναι καλό για τις χώρες, τα κράτη και τους λαούς μας μαζί», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο, με την τύχη του να αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής (19/5).

Oλονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του

Οι έρευνες  στο βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, συνεχίζονται εντατικά.

Η προοπτική να βρεθεί ζωντανός ο 63χρονος πρόεδρος, ο οποίος εξελέγη το 2021, μειώνεται καθώς περνούν οι ώρες, ελλείψει πληροφοριών για την τύχη του ελικοπτέρου που εξαφανίστηκε νωρίς το απόγευμα.

Την εξέλιξη της κατάστασης παρακολουθεί με προσοχή η διεθνής κοινότητα, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες

Νωρίτερα Ιρανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι είχε γίνει επαφή με έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει γίνει επαφή σε αρκετές περιπτώσεις.

Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Το ελικόπτερο λίγο μετά την απογείωσή του

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα»,  είχε μεταδώσει νωρίτερα τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Την εξέλιξη της κατάστασης παρακολουθεί με προσοχή η διεθνής κοινότητα, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το Ιράν είναι μεγάλος παράγοντας στη Μέση Ανατολή, περιοχή που συγκλονίζεται από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Αρκετές χώρες του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ) δήλωσαν την υποστήριξή τους στην Τεχεράνη και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην έρευνα, όπως επίσης η Συρία και το Ιράκ.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024