Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Η Ρωσία στέλνει ομάδα έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί

Ιράν: Η Ρωσία στέλνει ομάδα έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί

Ομάδα έρευνας και διάσωσης στέλνει η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του Ιράν, για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο ιρανός πρόεδρος και ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία θ’ αναπτύξει ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Ιράν που θα συμμετάσχει στις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, μετά το «ατύχημα» που υπέστη, σύμφωνα με αξιωματούχους και επίσημα ΜΜΕ, ανακοίνωσε η Μόσχα τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα (στη φωτογραφία από Iranian Red Crescent Society via Reuters, επάνω, ασθενοφόρα κινούνται εν μέσω ομίχλης προς την περιοχή όπου συνετρίβη το ελικόπτερο).

Η ρωσική ομάδα «κατευθύνεται στην Ταμπρίζ», στο βορειοδυτικό Ιράν

«Κατόπιν αιτήματος της ιρανικής πλευράς, διασώστες του ρωσικού υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων θα βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», σε εξέλιξη μετά τη συντριβή του Bell 212 στο οποίο επέβαιναν ο αρχηγός του κράτους και ο ΥΠΕΞ, εξήγησε το υπουργείο μέσω Telegram.

Η ομάδα «κατευθύνεται στην Ταμπρίζ», στο βορειοδυτικό Ιράν, και τη συγκροτούν «47 ειδικοί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, οχήματα παντός εδάφους και ελικόπτερο Bo-105», διευκρίνισε η Μόσχα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εκτακτη συνεδρίαση

Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ιράν είχε συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση ενέκρινε περαιτέρω κινητοποίηση στο πλαίσιο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, την οποία περιπλέκουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κάπου 65 ομάδες συμμετέχουν σ’ αυτές, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου ο κ. Μουχμπάρ, 69 ετών, θ’ αναλάβει πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε περίπτωση θανάτου του κ. Ραϊσί.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024