Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Συλλυπητήρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τον θάνατο του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών

Ιράν: Συλλυπητήρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τον θάνατο του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής στα σύνορα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν

Το ΝΑΤΟ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό του Ιράν για το θάνατο του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών του που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Φάρα Ντακλαλάχ, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, αναφέρει τα εξής: «Τα συλλυπητήριά μας στον λαό του Ιράν για το θάνατο του προέδρου Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν και άλλων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου».

Τα μηνύματα από Μπορέλ και Μισέλ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, με τη σειρά του γράφει ότι η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί και του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Στην ανακοίνωση της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλων Ιρανών αξιωματούχων που βρίσκονταν στην τραγική συντριβή του ελικοπτέρου την Κυριακή. Η ΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στους Ιρανούς πολίτες που επλήγησαν».

Προηγήθηκε το μήνυμα μέσω του Χ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο οποίο τονίζεται: «Η ΕΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν, καθώς και άλλων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024