Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Εξωφρενική η απόφαση για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου - Καμία εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Μπάιντεν: Εξωφρενική η απόφαση για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου – Καμία εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

«Δεν υπάρχει καμία εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του» ανέφερε ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για σύλληψη Ισραηλινών αξιωματούχων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα του επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων κορυφαίων Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ισραηλινών ηγετών είναι εξωφρενικό. Και επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει καμία εξίσωση -καμία- μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ απέναντι στις απειλές για την ασφάλειά του», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δήλωσή του.

«Απορρίπτουμε εκ βάθρων»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν «εκ βάθρων» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν που ζητά εντάλματα σύλληψης για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μαζί με εντάλματα για ηγέτες της Χαμάς.

«Απορρίπτουμε την εξίσωση του Ισραήλ με τη Χαμάς από τον εισαγγελέα. Είναι ντροπιαστικό. Η Χαμάς είναι μια κτηνώδης τρομοκρατική οργάνωση που πραγματοποίησε τη χειρότερη σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα και εξακολουθεί να κρατά δεκάδες αθώους ανθρώπους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών», τονίζει ο Μπλίνκεν.

Το ΔΠΔ δεν έχει καμία δικαιοδοσία

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σχετικά με το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον Ισραηλινών και αξιωματούχων της Χαμάς ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η ενέργεια θα ενθαρρύνει τη Χαμάς, η οποία υπήρξε το κύριο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός».

«Δεν πιστεύουμε ότι έχουν δικαιοδοσία σε κανένα από τα δύο μέρη, αυτό περιλαμβάνει και τη Χαμάς. Πιστεύουμε απολύτως ότι η Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσει – είτε μέσω της δίωξης της πολεμικής προσπάθειας από το Ισραήλ είτε μέσω της παραπομπής της στη δικαιοσύνη από ισραηλινό δικαστήριο. Δεν πιστεύουμε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει δικαιοδοσία σε κανένα από τα δύο μέρη σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024