Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπάιντεν εργάζεται για λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης

Ο Μπάιντεν εργάζεται για λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης

«Εργάζομαι για κάτι περισσότερο από μια κατάπαυση του πυρός. Εργάζομαι για να φέρω την περιοχή κοντά, εργάζομαι για την οικοδόμηση μιας διαρκούς, ανθεκτικής ειρήνης», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα (19/5) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Morehouse στην Ατλάντα ότι «εργάζεται για να διασφαλίσει μια λύση δύο κρατών» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι η αποτυχία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχεδιάσει τι θα ακολουθήσει μετά τον πόλεμο και ποιος θα κυβερνήσει τη Γάζα επέτρεψε στη Χαμάς να καλύψει το κενό που είχαν δημιουργήσει για λίγο οι IDF στο πεδίο της μάχης.

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος

«Εργάζομαι όλο το 24ωρο για κάτι περισσότερο από μια κατάπαυση του πυρός. Εργάζομαι για να φέρω την περιοχή κοντά, εργάζομαι για την οικοδόμηση μιας διαρκούς, ανθεκτικής ειρήνης», τόνισε ο πρόεδρος.

Το Ισραήλ συνεχίζει να είναι αντίθετο με τη λύση δύο κρατών

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, συναντήθηκε με την Ρεπουμπλικανή Ελίζα Στεφάνικ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και δήλωσε ότι εάν ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος, το Ιράν θα το χρησιμοποιήσει ως βάση για να «εργαστεί προς την κατεύθυνση της καταστροφής του Ισραήλ». Δεν εξήγησε όμως τη λογική του.

Επίσης, είπε στη Στεφάνικ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν ενός ψηφίσματος στο συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας τον επόμενο μήνα για την προώθηση περαιτέρω κυρώσεων κατά του Ιράν, ώστε να σταματήσει την απόκτηση πυρηνικών όπλων και την υποστήριξη ομάδων όπως η Χαμάς.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του απορρίπτει ομόφωνα την απόφαση του ΟΗΕ να προωθήσει την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Μάλτα, δήλωσαν ακόμη ότι θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος, θεωρώντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι απαραίτητη για τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

«Δεν θα τους αφήσουμε να ιδρύσουν ένα κράτος τρόμου από το οποίο θα μπορούν να μας επιτίθενται ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Κανείς δεν θα μας εμποδίσει εμάς, το Ισραήλ, να ασκήσουμε το βασικό μας δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας – ούτε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ούτε οποιαδήποτε άλλη οντότητα», όπως σημείωσε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024