Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ακόμη πιο πολεμική η οικονομία της - Οικονομολόγος και ο νέος υφυπουργός Άμυνας

Ρωσία: Ακόμη πιο πολεμική η οικονομία της – Οικονομολόγος και ο νέος υφυπουργός Άμυνας

Βαθαίνει η οικονομική εξάρτηση της Ρωσίας από την ανάπτυξη στρατιωτικών εξοπλισμών, προς ενίσχυση η οπλική βιομηχανία της

Μετά από την επιλογή ενός οικονομολόγου για το αξίωμα του νέου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν τοποθέτησε έναν οικονομολόγο και στη θέση του υφυπουργού Άμυνας.

Είναι πια ηλίου φαεινότερον ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να οικοδομήσει τη ρωσική οικονομία πάνω στην την ανάπτυξη στρατιωτικών εξοπλισμών, ενισχύοντας την οπλική βιομηχανίας, κάτι που δεν στερείται λογικής από τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκρινε αναγκαίο να ενισχύσει την πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας

Άλλωστε, ούσα αναγκασμένη να χρησιμοποιεί στην Ουκρανία τα περισσότερα από τα όπλα που παράγει ή να «στοκάρει» πολλά από αυτά και πάλι εξαιτίας του πολέμου, η Ρωσία έχασε εν μέσω του πολέμου τη σχετική εξαγωγική ισχύ που είχε πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, ενώ πριν από την έναρξη του πολέμου βρισκόταν στη 2η θέση παγκοσμίως, εν μέσω του πολέμου προσπεράστηκε από τη Γαλλία που πλέον είναι αυτή η 2η μεγαλύτερη έμπορος όπλων στον πλανήτη.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκρινε αναγκαίο να ενισχύσει την πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας, την ίδια στιγμή που η χώρα του εκτιμάται  ότι  έχει βρει λύσεις και στο άλλο πεδίο που πιθανολογείτο ότι μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα: στις εξαγωγές ενέργειας. Το τελευταίο το έχει πετύχει μέσω ανοίγματος νέων ενεργειακών δρόμων με φίλα προσκείμενες χώρες – αν και ο κυριότερος αυτών (ένας αγωγός στη Μαντζουρία που θα διοχετεύει ενέργεια στην Κίνα) θα χρειαστεί πολύ καιρό ακόμα για να ολοκληρωθεί.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Όλεγκ Σαβέλιεφ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν λοιπόν, μετά από την προ ημερών τοποθέτηση του Αντρέι Μπελούσοφ στη θέση του υπουργού Άμυνας (65χρονος πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός που ειδικεύεται στα οικονομικά), διόρισε σήμερα (20/5) άλλον έναν οικονομολόγο, τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας Όλεγκ Σαβέλιεφ, στη θέση του υφυπουργού Άμυνας, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι στόχος του είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της πολεμικής οικονομίας της χώρας.

Ο Πούτιν αιφνιδίασε την περασμένη εβδομάδα, όταν απομάκρυνε τον επί χρόνια υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελαούσοφ, οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό. Ο Σαβέλιεφ είχε εργαστεί στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ 2008-14 και, για μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αναπληρωτής του Μπελαούσοφ ο οποίος ήταν υπουργός εκείνη την εποχή.

Ο νέος υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Όλεγκ Σαβέλιεφ

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας ο Σαβέλιεφ είχε αναλάβει υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων (2014-15). Την τελευταία πενταετία εργαζόταν στο Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο επιβλέποντας τις κρατικές δαπάνες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024