Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Truth Social: Ζημία 300 εκατομμυρίων δολαρίων για το app του Ντόναλντ Τραμπ

Truth Social: Ζημία 300 εκατομμυρίων δολαρίων για το app του Ντόναλντ Τραμπ

Στο Δελτίο Τύπου, η Trump Media δήλωσε ότι σε αυτό το "πρώιμο στάδιο" της ανάπτυξής της, "παραμένει επικεντρωμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη προϊόντων και όχι στα τριμηνιαία έσοδα"

Η Trump Media & Technology Group έχασε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και απέφερε πολύ λίγα έσοδα, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της Truth Social σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

Τα αποτελέσματα θα εγείρουν πρόσθετα ερωτήματα σχετικά με την αποτίμηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη νεοσύστατη δημόσια εταιρεία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Trump Media (DJT) ανακοίνωσε ζημιές ύψους 327,6 εκατ. δολαρίων κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε εφάπαξ ζημιές που συνδέονται με τη συμφωνία που έφερε την εταιρεία στο χρηματιστήριο νωρίτερα φέτος. Ένα χρόνο νωρίτερα η εταιρεία είχε χάσει 210.300 δολάρια.

Η Trump Media δήλωσε ότι διαθέτει «επαρκή» μετρητά για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση «για το προβλέψιμο μέλλον»

Η εταιρεία πραγματοποίησε έσοδα μόλις 770.500 δολάρια, σηματοδοτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο όπου τα έσοδά της ήταν λιγότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ασυνήθιστο είναι για μια εταιρεία με τόσο λίγα έσοδα να έχει τόσο υψηλή αποτίμηση», δήλωσε στο CNN ο Matthew Kennedy, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς IPO στην Renaissance Capital.

Στο δελτίο τύπου, η Trump Media δήλωσε ότι σε αυτό το «πρώιμο στάδιο» της ανάπτυξής της, η εταιρεία «παραμένει επικεντρωμένη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη προϊόντων και όχι στα τριμηνιαία έσοδα».

Αναγνώρισε ότι η διαφημιστική της δραστηριότητα μόλις ξεκίνησε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι νέα προϊόντα όπως το streaming θα ενισχύσουν τα αποτελέσματά της στο μέλλον.

«Αλλά αν δεν επικεντρώνονται στα έσοδα, οι δημόσιοι επενδυτές έχουν πολύ λίγα στοιχεία για να συνεχίσουν. Ποιες μετρήσεις μπορούμε να εξετάσουμε; Πώς μπορούν οι επενδυτές να διαπιστώσουν αν η εταιρεία βρίσκεται στο σωστό δρόμο;» δήλωσε ο Kennedy.

«Η εταιρεία δεν παρέχει μετρήσεις χρηστών (αν και θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τις λήψεις εφαρμογών ή τους οπαδούς του Τραμπ). Απαιτείται μεγάλη εμπιστοσύνη και προς το παρόν οι μέτοχοι φαίνεται να είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν ένα τεράστιο ποσό εμπιστοσύνης. Αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα, όπως είδαμε στις αρχές Απριλίου», επισήμανε ο ίδιος.

Επάρκεια μετρητών

Η Trump Media δήλωσε ότι διαθέτει «επαρκή» μετρητά για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση «για το προβλέψιμο μέλλον». Η εταιρεία ανέφερε ένα υπόλοιπο μετρητών ύψους 274 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Μαρτίου – ένα ποσό που ενισχύθηκε από τη συμφωνία της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

«Μετά από μια πρωτοφανή, πολυετή διαδικασία, ολοκληρώσαμε τη συγχώνευσή μας και απαλλαγή από το συντριπτικό μεγαλύτερο μέρος των δαπανών που σχετίζονται με τη συγχώνευση, αφήνοντας την εταιρεία καλά κεφαλαιοποιημένη και υποστηριζόμενη από μια λεγεώνα μετόχων λιανικής που πιστεύουν στην αποστολή μας να παρέχουμε ένα προγεφύρωμα ελεύθερης ομιλίας ενάντια στη λογοκρισία των Big Tech», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Trump Media Devin Nunes. `

Ο Nunes δήλωσε ακόμη ότι το υπόλοιπο μετρητών της Trump Media δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να διερευνήσει πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές.

«Η τιμή της μετοχής δεν είναι λογική»

Οι ειδικοί έχουν πει ότι η τιμή της μετοχής της Trump Media δεν είναι λογική, δεδομένων των οικονομικών αποτελεσμάτων και του μικρού αποτυπώματος της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Jay Ritter, καθηγητής οικονομικών στο Warrington College of Business του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, δήλωσε ότι «τα έσοδα εξακολουθούν να είναι αναιμικά» για την Trump Media.

«Παρόλο που η εταιρεία δεν καίει γρήγορα τα άφθονα ταμειακά της αποθέματα, δεν παράγει πολλά έσοδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα γυρίσει σελίδα και θα γίνει κερδοφόρα στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο Ritter.

Η Truth Social παραμένει ένας πολύ μικρός παίκτης στα κοινωνικά μέσα.

Πτώση 19% σε σχέση με πέρυσι

Τον Απρίλιο, το φιλικό προς τους συντηρητικούς κοινωνικό δίκτυο σημείωσε πτώση 19% σε σχέση με πέρυσι στον μέσο όρο των καθημερινά ενεργών χρηστών στις ΗΠΑ σε iOS και Android σε μόλις 113.000, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Similarweb. Το αντίπαλο X (πρώην Twitter) είχε περισσότερους από 34 εκατομμύρια χρήστες σε iOS και Android, ενώ το Threads του Instagram είχαν 3,5 εκατομμύρια.

Η Trump Media δήλωσε ότι τα οικονομικά της στοιχεία εξετάστηκαν από την Semple, Marchal & Cooper, τη νεοπροσληφθείσα λογιστική εταιρεία της. Η προηγούμενη λογιστική εταιρεία κατηγορήθηκε για «μαζική απάτη» από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αυτόν τον μήνα.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024