Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φαγητό με γαρνιτούρα κάμπιες - Σοκάρουν οι καταγγελίες για την εταιρεία που ελέγχεται για δηλητηρίαση μαθητών

Φαγητό με γαρνιτούρα κάμπιες – Σοκάρουν οι καταγγελίες για την εταιρεία που ελέγχεται για δηλητηρίαση μαθητών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ενώ πάνω από 30 μηνύσεις έχουν κατατεθεί για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση. Διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα ήταν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Σοκ προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα σχολικά γεύματα από το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» που συνδέεται με την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία. Σε δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος με την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων να συνεχίζεται.

Η εκπομπή Live News (MEGA) δημοσίευσε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί πριν από μερικούς μήνες και δείχνουν ακαταλληλότητα των γευμάτων ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται πως διενεργούνται όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Σε μια από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο μετά από καταγγελία από γονείς, φαίνεται μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, στην οποία βρέθηκε μια κάμπια. 

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα σάπιο μήλο.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι και σε μια άλλη μια μερίδα κοτόπουλου με φτερό της κότας.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε στο Live News ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

«Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι. Είχαμε εντοπίσει πολλές αστοχίες στο φαγητό. Βρήκαμε πάγο στο μπιφτέκι που σημαίνει πως ήταν κατεψυγμένο» ανέφερε μητέρα μαθητή σχολείου της Λαμίας, εκφράζοντας μια «συνολική δυσαρέσκεια».

Μηνύσεις γονέων και φωτιά μυστήριο

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις είχαν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα που φέρονται να είχαν ετοιμαστεί και διανεμηθεί από το εν λόγω εργοστάσιο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές, ο οποίος ενδεχομένως είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές συχνά τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Θυμίζουμε πως το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής (19/05) με τη μονάδα παραγωγής να μένει άθικτη αλλά να καταστρέφεται η μονάδα logistics. Την ώρα που οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Λαμία κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής, οι Αρχές ξεψαχνίζουν τις κάμερες για να διαπιστώσουν πώς εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει καθώς το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν δεν υπήρχε κανείς. Στις 21:30 το βράδυ, με τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι να φτάνει μισή ώρα μετά, όταν και ξεκινούσε η βάρδια του και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει τυλίξει το εργοστάσιο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Άθικτο το καταγραφικό από τις κάμερες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

Όπως αποκαλύπτει το Live News, κατά τη διάρκεια της φωτιάς πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού. Κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο εργοστάσιο είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στην πτέρυγα της παραγωγής, οι υπάλληλοι το μεσημέρι εργάζονταν κανονικά, όπως έκαναν πριν εκδηλωθεί η φωτιά.

Sports in

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Stoiximan Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024