Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό 9χρονου μαθητή από καγκελόπορτα σχολείου

Τρεις συλλήψεις για τον τραυματισμό 9χρονου μαθητή από καγκελόπορτα σχολείου

Συνελήφθησαν ο εργολάβος του έργου και δύο εργάτες – Προληπτικά στο νοσοκομείο ο μαθητής

Στη σύλληψη τριών ατόμων που σχετίζονται με τις εργασίες που γίνονταν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς προχώρησαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο μετά την κατάρρευση της πόρτας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 9χρονου μαθητή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αρχικά προσήγαγαν τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, ωστόσο στη συνέχεια οι προσαγωγές εξελίχθηκαν σε συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε και η σχετική δικογραφία με την κατηγορία της σωματικής βλάβης.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης στις δικαστικές αρχές.

Προληπτικά στο νοσοκομείο ο 9χρονος

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο «Παίδων» Πεντέλης θα παραμείνει προληπτικά ο 9χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση της εξωτερικής πόρτας του σχολείου.

Οι γιατροί και οι γονείς του έκριναν σκόπιμο να παραμείνει τη νύχτα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση αν και δεν φέρει πληγές ή κάποιο εμφανές τραύμα.

Καταγγελία της σύμβασης από το δήμο – Τι απαντά ο εργολάβος

Παράλληλα, ο δήμος Κηφισιάς μέσω ανακοίνωσης σημείωσε ότι θα καταγγείλει τη σύμβαση με τον εργολάβο, ενώ θα εκκινήσει τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου «να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του εργολάβου, είχε απαγορευτεί το άνοιγμα της πόρτας, ωστόσο όπως τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς μιλώντας στο in, ο δήμος Κηφισιάς θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα κάνει έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και βρέθηκαν σε κίνδυνο μαθητές.

«Μας είπαν πως στην προσπάθεια κάποιων να την ανοίξουν αυτή σκάλωσε στο πάτωμα και συνέβη το ατυχές περιστατικό, με τους ίδιους να προσπαθούν να την κρατήσουν να μην καταπλακώσει τα παιδιά», σημείωσαν μάρτυρες στο συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς

Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του,δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας ΣχολικήςΕπιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024