Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγλαΐα Κυριακού» - Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Βγήκαν «μαχαίρια» για τις αναστολές των τακτικών επεμβάσεων

«Αγλαΐα Κυριακού» – Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Βγήκαν «μαχαίρια» για τις αναστολές των τακτικών επεμβάσεων

Κόντρα γιατρών και υπουργού Υγείας μετά την ανακοίνωση αναστολής των τακτικών επεμβάσεων. Η παρέμβαση Γεωργιάδη και η απάντηση των λειτουργών του Ιπποκράτη.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ γιατρών και υπουργού Υγείας με αφορμή την αναστολή που θα οδηγηθούν από 27 Μαΐου οι τακτικές επεμβάσεις στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από 1η Ιουνίου στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» λόγω σημαντικής έλλειψης σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό.  Οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή των τακτικών χειρουργείων «έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες».

«Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους , σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά , παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου, πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ.

Κόντρα διαρκείας

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε (ΣΚΑΪ) ότι μέχρι τις 25 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τους αναισθησιολόγους διατηρώντας σε υψηλούς τόνους την κόντρα.

Οι γιατροί δηλώνουν πως σε θέματα ζωής και ασφάλειας δεν χωρούν κομματικά παιχνίδια

«Το ξέρουν οι εμπλεκόμενοι, εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές δημιουργεί σε κάποιους συνδικαλιστές την ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση τέτοιου τύπου» είπε (ACTION24) ανάβοντας «φωτιές» και προκαλώντας την απάντηση των γιατρών που δηλώνουν ότι σε θέματα ζωής και ασφάλειας δεν χωρούν κομματικά παιχνίδια.

«Δεν υπάρχει κομματική ταυτότητα στις κινητοποιήσεις των γιατρών, όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Επειδή πάντα πιστεύω στην καλόπιστη συνεννόηση των ανθρώπων και ότι θέματα τόσο ευαίσθητα δεν μπορεί να τα βάζουμε στην πολιτική διαμάχη, σας λέω ότι η πρόβλεψή μου είναι ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά» δήλωνε λίγο νωρίτερα ο υπουργός.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024