Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρούμενο το 1800: Για τον Harrison Butker οι γυναίκες πρέπει να είναι νοικοκυρές, παντρεμένες με παιδιά

Χαρούμενο το 1800: Για τον Harrison Butker οι γυναίκες πρέπει να είναι νοικοκυρές, παντρεμένες με παιδιά

«Οι γυναίκες που τον άκουγαν στο ακροατήριο, αντί να επιβραβευτούν με ένα πτυχίο την ημέρα της αποφοίτησης τους, αναγκάστηκαν να τον ακούσουν καθώς προωθούσε τον ρόλο της νοικοκυράς».

Το NFL παίρνει αποστάσεις από τα αμφιλεγόμενα σχόλια του kicker των Kansas City Chiefs, Harrison Butker, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ομιλίας του.

Εκτός από το να αποκαλέσει τον μήνα υπερηφάνειας «θανάσιμο αμάρτημα» και να καταγγείλει τις πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα και την ισότητα, ο Butker ξεσήκωσε το πλήθος – με την κακή έννοια – όταν υποστήριξε ότι οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση με το να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά παρά με το να ακολουθούν καριέρα – αμέσως μετά την παράθεση ενός τραγουδιού της Τέιλορ Σουίφτ.

Οι αντιδράσεις αυξάνονται από τότε που ο Butker έκανε τα σχόλια το Σάββατο σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Benedictine College, ενός μικρού καθολικού σχολείου στο Atchison του Κάνσας.

Πριν από την ομιλία του, ο λογαριασμός του Butker στο Instagram ήταν μάλλον αδιάφορος: Κυρίως φωτογραφίες από τα ρούχα του για την ημέρα του αγώνα σε συνδυασμό με αποσπάσματα από τη Βίβλο, πόζες δίπλα σε συντηρητικές φιγούρες και κομμάτια χριστιανικής σωφροσύνης

Το NFL εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, λέγοντας ότι τα σχόλια του Butker δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της διοργάνωσης.

«Ο Harrison Butker έδωσε μια ομιλία μιλώντας για τον ευατό του. Οι απόψεις του δεν εκφράζουν τις απόψεις του NFL ως οργανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος Jonathan Beane, ο επικεφαλής της ποικιλομορφίας και της ενσωμάτωσης της διοργανώτριας αρχής.

«Το NFL είναι σταθερά προσηλωμένο στη δέσμευσή για συμπερίληψη, η οποία κάνει το πρωτάθλημά μας μόνο ισχυρότερο».

Τι είπε ο Butker για τις γυναίκες – και την Τέιλορ Σουίφτ

Μπροστά στο πλήθος των περίπου 485 ανδρών και γυναικών αποφοίτων, ο Butker πρότεινε ότι τα επιτεύγματα μιας γυναίκας στο σπίτι είναι πιο πολύτιμα από οποιουσδήποτε ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς στόχους.

Οι γυναίκες που άκουγαν στο ακροατήριο, αντί να επιβραβευτούν με ένα πτυχίο την ημέρα της αποφοίτησης, αναγκάστηκαν να τον ακούσουν καθώς προωθούσε τον ρόλο της νοικοκυράς – όχι ως αποδεκτή επιλογή, αλλά ως καθήκον τους ως υπηρέτρια του συζύγου

«Θέλω να μιλήσω απευθείας σε εσάς, επειδή πιστεύω ότι εσείς, οι γυναίκες, είστε αυτές που σας έχουν πει τα πιο διαβολικά ψέματα», είπε.

«Πόσες από εσάς κάθεστε τώρα εδώ και ετοιμάζεστε να περάσετε αυτό το στάδιο και σκέφτεστε όλες τις προαγωγές και τους τίτλους που θα πάρετε στην καριέρα σας; Κάποιοι από εσάς μπορεί να συνεχίσετε να κάνετε επιτυχημένες καριέρες στον κόσμο, αλλά θα τολμούσα να υποθέσω ότι η πλειονότητα από εσάς είναι πιο ενθουσιασμένη με τον γάμο σας και τα παιδιά που θα φέρετε στον κόσμο».

Ο Butker εξήρε επίσης τη σύζυγό του Isabelle, λέγοντας ότι «θα ήταν η πρώτη που θα έλεγε ότι η ζωή της άρχισε πραγματικά όταν άρχισε να βιώνει την αποστολή της ως σύζυγος και ως μητέρα».

«Ήταν μια καλά προμελετημένη ομιλία», έγραψε ο αρθρογράφος Sam McDowell στην εφημερίδα Kansas City Star. «Οι γυναίκες που άκουγαν στο ακροατήριο, αντί να επιβραβευτούν με ένα πτυχίο την ημέρα της αποφοίτησης, αναγκάστηκαν να τον ακούσουν καθώς προωθούσε τον ρόλο της νοικοκυράς – όχι ως αποδεκτή επιλογή, αλλά ως καθήκον τους ως υπηρέτρια του συζύγου».

Επίσης, δεν άρεσε σε πολλούς το γεγονός ότι ο Butker επικαλέστηκε τη Σουίφτ, την ποπ σταρ που βγαίνει με τον σταρ των Kansas City Chiefs Travis Kelce και η οποία ήταν συχνό θέαμα στους αγώνες των Chiefs την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του Super Bowl.

Οι φεμινίστριες και οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ αντεπιτέθηκαν

Πριν από την ομιλία του, ο λογαριασμός του Butker στο Instagram ήταν μάλλον αδιάφορος: Κυρίως φωτογραφίες από τα ρούχα του για την ημέρα του αγώνα σε συνδυασμό με αποσπάσματα από τη Βίβλο, πόζες δίπλα σε συντηρητικές φιγούρες και κομμάτια χριστιανικής σωφροσύνης.

Τώρα, σχεδόν κάθε πρόσφατη ανάρτηση στον λογαριασμό του έχει κατακλυστεί από προσβολές, μερικές από τις οποίες αμφισβητούν το πώς αισθάνεται ο Butker για γυναίκες όπως η Σουίφτ, οι οποίες έχουν βρει την επιτυχία εκτός γάμου και μητρότητας.

«Κάνε μια συζήτηση με τον Travis για το πώς μπορείς να είσαι επιτυχημένος, αρρενωπός ΚΑΙ να εξακολουθείς να υποστηρίζεις απίστευτα την καριέρα της φίλης σου», έγραψε ένας χρήστης.

Με πληροφορίες από: CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Harrison Butker, μιλάει στους αποφοίτους του κολεγίου στην εναρκτήρια ομιλία του στο Benedictine College στις 11 Μαΐου (φωτογραφία: Benedictine College)

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024