Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα 3 βασικά βήματα στο καθημερινό skincare που θα προστατεύσουν την επιδερμίδα σας από τη ρύπανση

Τα 3 βασικά βήματα στο καθημερινό skincare που θα προστατεύσουν την επιδερμίδα σας από τη ρύπανση

Απλά, απαραίτητα και αποτελεσματικά.

Συνεχώς αγοράζουμε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που στοχεύουν σε διάφορες ανάγκες της, από ερυθρότητα και μελάγχρωση μέχρι λεπτές γραμμές και θαμπάδα, όμως σχεδόν ποτέ δεν ασχολούμαστε με τις σοβαρές- και σιωπηλές- επιπτώσεις της ρύπανσης στην ποιότητά της, όπως είναι η αφυδάτωση, η διαταραχή του μικροβιώματος και του επιδερμιδικού φραγμού, η πρόωρη γήρανση.

Τα καλά νέα: με μόλις τρία βήματα στο καθημερινό σας skincare (κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος), μπορείτε να προστατέψετε την επιδερμίδα και τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό από τις καθημερινές επιθέσεις της ρύπανσης.

#1 Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. To πρωί καθαρίστε το πρόσωπό σας με το προϊόν της επιλογής σας και χλιαρό νερό για 30 δευτερόλεπτα, ενώ το βράδυ κάντε διπλό καθαρισμό για να απομακρύνετε και το τελευταίο ίχνος χρωστικών, ρύπων, σμήγματος, αντηλιακού, που έχουν “κάτσει” στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη στρατηγική κατά των επιπτώσεων της ρύπανσης, οι ειδικοί βάζουν ένα συστατικό που φαίνεται ότι βοηθάει σημαντικά: το αζελαϊκό οξύ. Ανάμεσα στα προσόντα του, είναι ότι καταπολεμά τις καφέ κηλίδες και την ερυθρότητα, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ καιείναι αρκετά ήπιο για το δέρμα.

#2 Χρησιμοποιήστε αντιοξειδωτικά

Η ρύπανση είναι ένας έξτρα λόγος (μαζί με την ηλιακή ακτινοβολία) για να ενισχύσετε το πρωινό σας skincare με έναν αντιοξειδωτικό ορό. Η βιταμίνη C, η πιο ισχυρή από τα αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και βοηθάει στην επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν ήδη προκαλέσει στα δερματικά κύτταρα.

Εφαρμόζετε, λοιπόν, καθημερινά μετά τον καθαρισμό ένα αντιοξειδωτικό serum με βιταμίνη C, την κρέμα φροντίδας και τέλος ένα αντηλιακό με υψηλό SPF, ώστε να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, η βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, για αυτό συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας.

#3 Χρησιμοποιείτε αντηλιακό με SPF30 και πάνω

Οι δερματολόγοι δεν σταματούν να τονίζουν τη σημασία να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα του χρόνου – είναι η πιο σημαντική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας μας. Το χειμώνα μπορείτε να φοράτε μια αντηλιακή σύνθεση με SPF30 αλλά μετά την άνοιξη δεν θα πρέπει να πέφτετε κάτω από το SPF50. Όσο για την υφή του, αν έχετε ξηρή επιδερμίδα προτιμήστε ένα κρεμώδες αντηλιακό ενώ αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, προτιμήστε μια ματ, oil-free φόρμουλα που δεν επιβαρύνει τους πόρους.

Επίσης, η ποσότητα πρέπει να είναι γενναιόδωρη, για να είναι αποτελεσματική η αντηλιακή προστασία – φροντίστε να απλώνετε μια γενναία ποσότητα, ίση με δύο δάχτυλα, σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Top tip: Προτιμήστε να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό προϊόν ως τελευταίο βήμα του καθημερινού σας skincare και όχι μια κρέμα φροντίδας με SPF γιατί, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν προσφέρει επαρκή προστασία από τον ήλιο.

Πηγή: GRACE

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024