Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Ο στριμωγμένος πολιτικά Ανδρουλάκης νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Κεχαγιά: Ο στριμωγμένος πολιτικά Ανδρουλάκης νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί λάθος τακτική, αναφερόμενη στην κριτική που ασκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι στριμωγμένος πολιτικά και νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους ασκώντας κριτική στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή για την κύρωση των μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κάνει λάθος».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «αυτό δεν το λέμε μόνο στο ΠΑΣΟΚ, το λέμε και στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Διότι αν έφερνε τα μνημόνια προς ψήφιση στη Βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια, γιατί το πάει από μήνα σε μήνα προκειμένου να υποστηρίξει τις εσωκομματικές ανισορροπίες της η Νέα Δημοκρατία, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική».

«Τι σημαίνει η δήλωση του κ. Βορίδη ότι αν φέρουν τα μνημόνια, θα τα ψηφίσει;», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Talk Radio 989.

«Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα καταγγείλουν τη Συμφωνία, αλλά δεν θα φέρουν και τα μνημόνια προς ψήφιση. Πρόκειται για μια δήλωση που επιβεβαιώνει την πολυγλωσσία της κυβέρνησης. Κάθε υπουργός, κάθε στέλεχος της ΝΔ λέει και κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα καταγγείλει τη Συμφωνία μολονότι, όπως λέει, είναι μια ‘κακή Συμφωνία’, γιατί επί της ουσίας την υποστηρίζει. Αυτό όμως δεν θα το πει ποτέ δημοσίως, διότι τη λοιδόρησε και την πολέμησε, για μικροκομματικούς λόγους, το 2019», επανέλαβε η κυρία Κεχαγιά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά υποστηρίζει την Συμφωνία»

Επισήμανε πως «δεν είναι μονόδρομος η τήρηση της Συμφωνίας. Αν θέλει η ΝΔ, μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 19, το οποίο λέει ότι αν το ένα μέρος – ή ακόμα και τα δύο μέρη – δεν την τηρεί, μπορούν να προσφύγουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να υπάρξει μία διευθέτηση. Η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει, γιατί υποστηρίζει και χαιρετίζει τη Συμφωνία».

«Η Συμφωνία, ωστόσο, ορίζει ότι το όνομα της χώρας είναι αμετάκλητο. Άρα, γιατί τόσος ξεσηκωμός από την κυβέρνηση της ΝΔ και επαναφορά όλων των αιτιάσεων για μία ‘κακή και ενδοτική συμφωνία’; Από τη στιγμή που το συνταγματικό όνομα είναι ‘Βόρεια Μακεδονία’, ό,τι και να λέει η κ. Σιλιάνοφσκα πως η χώρα της λέγεται ‘Μακεδονία’, δεν θα έχει καμία τύχη στο ΝΑΤΟ, στο οποίο έχει ενταχθεί ως ‘Βόρεια Μακεδονία’, και δεν θα έχει καμία τύχη στην πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τόνισε πως «αν είχαν κυρωθεί τα τρία μνημόνια, θα είχαμε ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας θέση σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Ένα από τα πρωτόκολλα, που αφορά τη σχέση της με την Ε.Ε., θα μας έδινε τη δυνατότητα να τους πιέζουμε πολύ περισσότερο και να τους ασκούμε επιρροή».

«Να ζητήσει να φύγει από το ΕΛΚ η ΝΔ»

Σημείωσε, επίσης, ότι η κύρωση των τριών μνημονίων, «για τα οποία συνειδητά κωλυσιεργεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, θα ενθάρρυνε και θα ενίσχυε τη δική μας επιχειρηματολογία. Η κυβέρνηση ενέπαιξε τον ελληνικό λαό και ειδικά τους Βορειοελλαδίτες. Συντάχθηκε πίσω από συντηρητικές και ακροδεξιές φωνές το 2018-19, συμμετείχε στα συλλαλητήρια και πυροδότησε το πολιτικό κλίμα μόνο και μόνο για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη», ενώ προσέθεσε πως, «στο παρασκήνιο, γνωρίζουμε όλοι ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει τότε την εκπρόσωπο της ΝΔ, την κ. Σπυράκη, να συναντήσει τον κ. Ζάεφ στις Βρυξέλλες για να του πει ‘άσε τώρα την κυβέρνηση του Τσίπρα, μη συζητάς μαζί τους, όταν αναλάβουμε εμείς την εξουσία, να τα βρούμε οι δυο μας, μη λύσεις τώρα το πρόβλημα’. Κι αυτό δεν διαψεύστηκε ποτέ», υπογράμμισε η Βούλα Κεχαγιά.

Για να καταλήξει πως «αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλεται από τον τρόπο με τον οποίο η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρεται στο όνομά της, παραβιάζοντας τη Συμφωνία, θα μπορούσε να κάνει κι ένα διάβημα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να ζητούσε να εξοβελιστεί από αυτό, εφόσον ανήκει – και η ΝΔ και το VMRO – στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

«Να γίνει η αρχή στις ευρωεκλογές για την πολιτική ανατροπή»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των ευρωεκλογών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως είναι «η πολιτική ανατροπή».

«Τα δημοσκοπικά δεδομένα του 2023 έδειχναν ένα προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάποιων λίγων μονάδων. Ωστόσο, αυτά ανατράπηκαν τον Μάιο του 2023, αφού οι εκλογές έφεραν ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ και καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις. Συνεπώς, και τώρα οι δημοσκοπήσεις μπορεί να πέσουν έξω», εκτίμησε.

«Αν μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ και αυξηθούν του ΣΥΡΙΖΑ, θα επέλθει μια ισορροπία στο πολιτικό σύστημα. Κι αυτό θα είναι η αρχή για την πολιτική ανατροπή και την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όταν θα διεξαχθούν», σημείωσε καταληκτικά η Βούλα Κεχαγιά.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024