Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για αθώωση των «9» της Πύλου: Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να μετατραπεί σε κολαστήριο ανθρώπων

Χαρίτσης για αθώωση των «9» της Πύλου: Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να μετατραπεί σε κολαστήριο ανθρώπων

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «δεν μπορεί για ένα τέτοιο έγκλημα, όπως αυτό του ναυαγίου της Πύλου, οι ευθύνες να μετατίθενται σε αυτούς οι οποίοι βίωσαν όλη αυτή την τραγωδία»

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη και τη χαιρετίζουμε, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης για τη δικαστική εξέλιξη του ναυαγίου της Πύλου.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «δεν μπορεί για ένα τέτοιο έγκλημα, όπως αυτό του ναυαγίου της Πύλου, οι ευθύνες να μετατίθενται σε αυτούς οι οποίοι βίωσαν όλη αυτή την τραγωδία».

«Το μίσος προς την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο είναι αυτό το οποίο θρέφει την ακροδεξιά»

Παράλληλα τόνισε πως «περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το οφείλουμε στις ψυχές αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν, το οφείλουμε σε μια ολόκληρη κοινωνία».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έδωσε το παρών στην Καλαμάτα ενώ είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο της Πύλου.

Το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο που έχει συμβεί στη θάλασσα της μεσογείου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, είδα τους διασωθέντες, τον πόνο αυτών των ανθρώπων, τους βασανισμένους αυτούς μετανάστες και πρόσφυγες που βίωσαν μια ανείπωτη τραγωδία.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, για την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών και την αθώωση των εννέα κατηγορουμένων, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη και την χαιρετίζουμε.

Δεν μπορεί τα θύματα να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίοι τράγοι. Δεν μπορεί για ένα τέτοιο έγκλημα, όπως αυτό του ναυαγίου της Πύλου, οι ευθύνες να μετατίθενται σε αυτούς οι οποίοι βίωσαν όλη αυτή την τραγωδία.

Από δω και πέρα όμως πρέπει και η συγκάλυψη να σταματήσει. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το έγκλημα αυτό πρέπει να βρει τους ενόχους.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το οφείλουμε στις ψυχές αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν, το οφείλουμε σε μια ολόκληρη κοινωνία.

Επιτρέψτε μου και ένα πιο πολιτικό σχόλιο, επειδή έχουμε και ευρωεκλογές σε λίγες μέρες, το μίσος για το μετανάστη και τον πρόσφυγα είναι αυτό το οποίο θρέφει την ακροδεξιά.

Το μίσος προς την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο είναι αυτό το οποίο θρέφει την ακροδεξιά.

Η λογική ότι φταίει το θύμα.

Η λογική της κρατικής συγκάλυψης.

Η λογική της μετατροπής της Ευρώπης σε ένα φρούριο είναι αυτό το οποίο θρέφει την ακροδεξιά.

Στη μάχη λοιπόν των ευρωεκλογών ψηφίζουμε και για το ζήτημα του ανθρωπισμού, ψηφίζουμε για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ψηφίζουμε για μια Ευρώπη ελευθερίας, για μία Ευρώπη δημοκρατίας, για μία Ευρώπη κράτους δικαίου που θα σέβεται τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως της φυλής του, ανεξαρτήτως του θρησκεύματός του, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Δίνουμε λοιπόν μια μάχη ανθρωπιάς, δίνουμε μια μάχη για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας και η Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα κολαστήριο για τους ανθρώπους».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση:

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024