Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πανικόβλητες οι πολυεθνικές έλαβε η Ούρσουλα τις επιστολές, δεν είναι όμως βλίτο ο λαός, έρχεται ο λογαριασμός

Πανικόβλητες οι πολυεθνικές έλαβε η Ούρσουλα τις επιστολές, δεν είναι όμως βλίτο ο λαός, έρχεται ο λογαριασμός

Έλα κυρ Στέφανε, βάλε 6 σοκολάτες και 12 μπύρες ο Κυριάκος τα 'πε όλα στη φον ντερ Λάιεν για τους άπληστους... αλήτες. Σηκώνει το Μακεδονικό βρίσκει τον ακροδεξιό, αλλά χάνει τον κεντρώο και φτου ξανά από την αρχή. Ζαλίστηκε ο Κασσελάκης και πήγε να τα πιει

Η γραμμή

Τελικά υπάρχει πρόβλημα με τη γραμμή. Μια στραβώνει, μια ισιώνει. Μετά ξαναστραβώνει. Κάτι γίνεται, σε κάποια από τις αίθουσες του Μεγάρου Μαξίμου. Στο «μακεδονικό» αναφέρομαι. Κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον συμπληρώνει ο υπουργός υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Μετά διορθώνει τον κ. Γεωργιάδη, ο φίλος του, υπουργός Επικρατείας, κ. Μάκης Βορίδης. Και μετά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης την ξαναφέρνεια στα ίσια του. Μύλος!

Φταίνε τα ευρήματα;

Κάποια στιγμή θα ευθυγραμμιστούν. Αλλά γιατί υπάρχει αυτός ο μύλος. Μήπως γιατί στις καθημερινές μετρήσεις που παίρνουν εκεί στο νεοκλασικό της Ηρώδου του Αττικού έχουν περίεργα ευρήματα; Μήπως το «δεξιό μπατάρισμα» χτυπάει στην απέναντι πλευρά, στον κεντρώο χώρο; Και στην προσπάθεια τους να «καλμάρουν» τους κεντρώους έχουν αντιδράσεις από τα δεξιά; Ο κ. Σταν τι γνώμη έχει επ΄ αυτού;

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Εχουν «χάσει τη μπάλα». Γι΄ αυτό βγήκε χθες ο κ. Βορίδης που «κουβαλάει στον … ώμο του» τη – νέα – γραμμή να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Και τι είπε; «Σοφά δεν κυρώσαμε τα μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία». Αυτή είναι η γραμμή μην παρεκτραπείτε πάλι. Εντάξει;

Η υπόλοιπη;

Ομως είναι η μισή. Η άλλη μισή δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Οι «πλάκες του Μωυσή» είναι ακόμη στο δρόμο. Δεν έφτασαν. Ο κ. Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή όχι; Τώρα; Αργότερα; Μπορεί; Ισως; Ε, δεν θα μας αποκαλύψει και το διαπραγματευτικό του οπλοστάσιο. Τα πράγματα είναι σοβαρά! Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα! Και τι εθνικό θέμα; Πρώτης γραμμής.

Η ακρίβεια

Αντε να κατέβει από τη Μακεδονία ο «μεγάλος» να αλλάξει και η ατζέντα. Γιατί όσο είναι πάνω τέτοια – κι ακόμη χειρότερα – θα ακούμε! Λέτε όλα αυτά να έχουν αποτέλεσμα; Οι εθνικές «ιδεοληψίες» λέτε να μην έχουν υλική υπόσταση; Να είναι απλώς ενοράσεις με το … βλέμμα στο υπερπέραν; Η ακρίβεια τι λέτε να μην έχει καμία σχέση με τις … περικεφαλαίες και τον Βουκεφάλα;

Ωραία επιστολή!

Την είδατε υποθέτω και την διαβάσατε την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στη φίλη του, την πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Πολύ ωραία επιστολή. Μ΄ άρεσε η προσφώνηση «Αγαπητή Ούρσουλα», ο τόνος της οικειότητας προκαλεί συνειρμούς μεγαλείου. Ανήκει στην ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, όπου η οικειότητα είναι ένα από τα κεκτημένα της.

Αίσθηση

Είμαι σίγουρος ότι προκάλεσε αίσθηση στις Βρυξέλλες. Παρά το κρύο κλίμα της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, νιώθω ήδη την θερμότητα των εξελίξεων. Των επικείμενων! Τα επιτελεία των πολυεθνικών συγκαλούνται εκτάκτως για να δουν πως θα αντιδράσουν. Διότι δεν πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέμα. Τους το είπε μια φορά – «δεν είμαστε μπανανία». Δεν το κατάλαβαν. Τους «πλάκωσε στα πρόστιμα». Εκαναν το κορόιδο. Τώρα τους έριξε τη χαριστική βολή….

Την Παρασκευή

Κι είναι έτοιμος την Παρασκευή να κατατροπώσει όλη την αντιπολίτευση, στη συζήτηση, στη Βουλή, για την ακρίβεια. Βέβαια είναι και το final four, που παίζουν δύο ελληνικές ομάδες – και τις ομάδες, ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός! Αλλά θα καταφέρει να καταγραφεί το μεγαλείο των επιχειρημάτων του πρωθυπουργού στη … συλλογική μνήμη! Τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Πόσο έμειναν λιγότερο από τρεις εβδομάδες….

Τυχαία…

Α ναι, στη Θεσσαλονίκη είχε και μία … τυχαία συνάντηση με τον προπονητή του ΠΑΟΚ – ο οποίος κέρδισε προχθες τον Αρη. Κι είχαν χειραψία και ευχές. Οπως τότε με τον καβαλάρη στον κάμπο της Λάρισας και τον βοσκό – στη μέση του πουθενά – στην Ηπειρο. Η τον έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη. Βρε παιδί μου άμα κυκλοφορείς στο δρόμο, όλο και κάποιον συναντάς. Εχεις τα τυχερά σου, όπως και να το κάνουμε….

Ο αριθμός!

Πάντως όπως μου έλεγε παλαιός και ιδιαίτερα έμπειρος παρατηρητής των νεοδημοκρατικών πραγμάτων, ότι ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, το κρίσιμο μέγεθος θα είναι ο απόλυτος αριθμός των ψήφων. Κάτι το οποίο βέβαια είναι συνάρτηση και της αποχής ή μάλλον της συμμετοχής των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία. Το επισημαίνω διότι όλοι έχουμε εγκλωβιστεί στα ποσοστά των κομμάτων κι όχι στους απόλυτους αριθμούς!

Στο Ηράκλειο

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης τελείωσε την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα. Επέστρεψε χθες το βράδυ και άνευ απροόπτου σήμερα θα είναι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Και την Τετάρτη φεύγει για την Κρήτη. Μου λένε, λοιπόν, ότι αυτή τη φορά δεν θα την «σεργιανίσει» απ΄ άκρου εις άκρον, αλλά θα περιοριστεί στο Ηράκλειο. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Θα χτυπηθεί «στήθος με στήθος» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη στην έδρα του.

Αναγκαιότης

Τονίζουν από την Κουμουνδούρου πως τόσο στη Βόρειο Ελλάδα όσο και στη Κρήτη το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος φέρεται να είναι αδύναμο – δεν έχει κάποιες ισχυρές προσωπικότητες. Και γι΄ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η δεύτερη επίσκεψη στη Κρήτη. Κι ιδιαίτερα στο Ηράκλειο όπου η αντιδεξιά ψήφος ιστορικά είναι μεγάλη. Αν και οι τελευταίες εθνικές εκλογές έδειξαν άλλα πράγματα. Κι όχι τόσο ευχάριστα για την Κουμουνδούρου!

Στοίχημα

Πάντως να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Κασσελάκης ενημερώνεται καθημερινά για τα αποτελέσματα δημοσκοπικών μετρήσεων και για τα ποιοτικά στοιχεία από focus group. Και δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό. Πίσω δηλαδή από τις κινήσεις του προέδρου, λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα που παρακολουθεί καθημερινά ότι συμβαίνει. Κι η επίσκεψη στο «πολιτιστικό κέντρο» – για να θυμηθώ τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο – του αοιδού κ. Κωνσταντίνου Αργυρού δεν είναι άσχετη με την «γοητεία» του κ. Κασσελάκη στις νέες πληθυσμιακές κατηγορίες ψηφοφόρων.

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Βέβαια από την άλλη πλευρά, στα αριστερά του το σύστημα είναι «ξεχαρβαλωμένο» με αποτέλεσμα να φαίνεται σίγουρη η εκλογή του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη – η ψήφιση του είναι και η σκληρή γραμμή της «Νέας Αριστεράς»!

Συγγνώμη!

Να μην το ξεχάσω. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας – και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς – δέχθηκαν την πρώτη συγγνώμη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, για την τότε, το 2018, απορριπτική της θέση σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο «δράστης» είναι ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου. Καλή αρχή….

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024