Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στα «σκοινιά» ο Ομπράντοβιτς εξαιτίας της φετινής αποτυχίας της Παρτιζάν (vid)

Στα «σκοινιά» ο Ομπράντοβιτς εξαιτίας της φετινής αποτυχίας της Παρτιζάν (vid)

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως παρουσιάζουν οι Σέρβοι, εξαιτίας της αποτυχίας της Παρτιζάν στην σεζόν τόσο στην Euroleague όσο και στην ABA League.

Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέτυχε να προκριθεί στα playoffs της Euroleague και εκεί ο Σέρβος προπονητής ξεκίνησε το αγαπημένο του «ηλεκτροσόκ» ενόψει των παιχνιδιών με τον Ερυθρό Αστέρα και τους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας.

Εκεί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η ομάδα του «αιχμαλώτισαν» την Παρτιζάν και την νίκησαν με 3-0 στη σειρά των τελικών.

Παράλληλα ο Έλληνας προπονητής έγινε ο πρώτος στην ιστορία που έκανε έξι διαδοχικές νίκες απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος «άρχοντας των δαχτυλιδιών» αμέσως μετά το τέλος των τελικών επέλεξε να σταθεί και να εστιάσει στην διαιτησία για την αποτυχία της ομάδας του.

«Ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης σε όλα τα παιχνίδια. Είδαμε τα λάθη των διαιτητών, τα ίδια έγιναν και στο δεύτερο παιχνίδι και το τρίτο ματς κρίθηκε στη μία κατοχή. Αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα. Ο βασικός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα είμαι εγώ.

Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα, κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από τη νίκη, όπως να μπορείς να κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Εγώ μπορώ να το κάνω, δεν είμαι σίγουρος για άλλους.
Πάντα θα είμαι στο πλευρό των παικτών μου.

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για έλλειψη προσπάθειας, γιατί είχαμε στον τρίτο τελικό 13 περισσότερες κατοχές και αυτό δεν γίνεται αν δεν παλέψεις. Ό,τι και να έγινε όμως, ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Χάσαμε, θα προσπαθήσουμε τη νέα σεζόν να είμαστε καλύτεροι».

Οι Σέρβοι από την άλλη του ασκούν δριμεία κριτική, καθώς θεωρούν πως αν ο προπονητής δεν λεγόταν Ομπράντοβιτς δεν θα είχε αυτή την ανοχή από την διοίκηση.

«Για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του Ομπράντοβιτς από το 1999, όταν ήταν προπονητής της Μπενετόν, έχασε μια σειρά πλέι-οφ χωρίς ούτε μία νίκη. Μπορεί κανείς να μιλάει για τους λόγους για πολύ καιρό, αλλά αυτή η Παρτιζάν ήταν αδύναμη. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ποτέ καν ομάδα”, τόνισε ο δημοσιογράφος, Μπόγιαν Μπρέζοβατς.

«Σε τρεις σεζόν, ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε ένα τρόπαιο, το οποίο είναι ρεαλιστικά πολύ λίγο απ’ όλες τις παραμέτρους. Δύσκολα άλλος προπονητής στον πλανήτη θα έμενε σε ένα σύλλογο με τέτοιες επιδόσεις, χωρίς το όνομά του να είναι Ζέλικο Ομπράντοβιτς», πρόσθεσε.

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024