Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μπαλτάκος «έδωσε» τον Φιλιππούση και το σύστημα ΑΕΚ για τα εισιτήρια του Conference League

Γιατί ο Μπαλτάκος «έδωσε» τον Φιλιππούση και το σύστημα ΑΕΚ για τα εισιτήρια του Conference League

Ο Τάκης Μπαλτάκος πήρε απόσταση από το σύστημα ΑΕΚ στην χθεσινή εκτελεστική επιτροπή. Και φυσικά έχει τον λόγο του…

Χαμός με το παραμάγαζο της ΕΠΟ και τον έναν ακόμη διασυρμό του ποδοσφαίρου μας σε κοινή θέα.

Κάνουν δηλώσεις και βγάζουν φωτογραφίες εν όψει εκλογών ο Κούλης και οι υπουργοί του. Το σθένος όμως να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όμως ως ο μοναδικός ελεγκτικός φορές των Ομοσπονδιών δεν φαίνεται να το διαθέτουν.

Και έχουν αφήσει το συστηματάκι ΑΕΚ να κάνει ότι θέλει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό που συμμετέχει ελληνική ομάδα έπειτα από μισό αιώνα. Στον τελικό του Ολυμπιακού. Θα στα εξηγήσω αναλυτικά όλα παρακάτω. Όσα έγιναν χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή όπου έπεσαν οι μάσκες και ήρθαν με αποδείξεις σε κοινή θέα όσα κάνουν τα «καλόπαιδα», οι τεμπέληδες και αγράμματοι της ΕΠΟ.

Πριν όμως κράτα αυτό: Δεν θέλει να τον βλέπει τον Φιλιππούση ο Μπαλτάκος. Δεν τον άφησε να παραστήσει ποτέ τον πρόεδρο. Και κυρίως: Δεν τον συμφέρει επ ουδενί να παραμείνει στη θέση του CEO και μετά τις εκλογές που έρχονται στις 22 Ιούλη. Χθες λοιπόν βρήκε ευκαιρία και για πρώτη φορά μίλησε χωρίς φόβο για το συστηματάκι που κάποιοι στο πάρκο Γουδή το ονομάζουν παραμάγαζο.

Γιατί τώρα όμως; Διότι στη Θεσσαλονίκη λένε ότι ο Μπαλτάκος έχει προσεγγίσει το σύστημα ΠΑΟΚ και του ζητά δουλειά μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ. Αν πάρει πάνω του την υπόθεση ο Δικέφαλος του Βορρά, ο Μπαλτάκος θέλει να γίνει εκείνος ο CEO της Αθήνας. Να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ από τη Θεσσαλονίκη ο Γκαγκάτσης και εκτελεστικός στην Αθήνα ο Μπαλτάκος που το συζητά και για νομικός σύμβουλος…

Κατά τα άλλα και χωρίς κάποιος να ενδιαφέρεται για το… Βυζάντιο τους; η Ομοσπονδία εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων προκαλώντας τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά και την ίδια τη λογική; Πραγματικά κανονική απάντηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Όπως δεν φαίνεται εδώ και χρόνια κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα βάλει φρένο σε αυτό τον κατήφορο. Θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο που έχουμε μετά από μισό αιώνα και βάλε μια ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό και μάλιστα με το προνόμιο να διεξάγεται αυτός ο τελικός στην Ελλάδα.

Εδώ όχι μόνο το έχουμε κάνει πρόβλημα, αλλά δίνεται η αίσθηση πως αν οι Ερυθρόλευκοι καλούνταν να δώσουν αυτό το ματς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση. Και μεγαλύτερο σεβασμό. Και στην ομάδα. Και στο κοινό της…

Έφερε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο προσκήνιο πράγματα που θα πίστευες ότι δεν έχουν θέση όχι σε μια σύγχρονη αθλητική Ομοσπονδία, αλλά ούτε σε συνοικιακό μαγαζάκι.

Πήρε η ΕΠΟ από την UEFA τα εμπορικά δικαιώματα από τις σουίτες στη Νεά Φιλαδέλφεια και όπως προέκυψε από τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο, το θέμα το διαχειρίστηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Ι. Φιλιππούσης , χωρίς να ενημερώσει την εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή τη διοίκηση. Σύμφωνα πάντα με τον Μπαλτάκο δεν ενημερώθηκε κανείς ούτε που δόθηκαν οι 13 σουίτες, ούτε με ποιο τίμημα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΠ οι σουίτες πήγαν σε στοιχηματικές εταιρίες, στην οικογένεια Μελισσανίδη ακόμη και σε μια εταιρεία αγνώστων στοιχείων για λογαριασμό της οποίας μάλιστα το τίμημα το κατέβαλε τρίτο πρόσωπο.

Όλα αυτά με τίμημα 10.000 ευρώ η κάθε μία, που προφανώς που είναι πάρα πολύ μικρό. Κυρίως όμως δίχως να ερωτηθούν οι δύο ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό. Και κυρίως, η ελληνική. Ο Ολυμπιακός που σηκώνει το ποδόσφαιρο στις πλάτες του με αυτή την πορεία του διεκδικώντας μόνος το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα εγχώρια club. Για την ιστορία; Οι σουίτες λέει, κατά τις ίδες πηγές, δόθηκαν πριν φτάσουμε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Δεν είχαμε λοιπόν μόνο τον Ολυμπιακό. Είχαμε και δεύτερη ομάδα, στη διοργάνωση (ΠΑΟΚ).

Μεγάλο θέμα όμως ανέκυψε και με τα εισιτήρια: τα 1500 που έλαβε η ΕΠΟ από την UEFA και που όπως έγινε χθες γνωστό στην Εκτελεστική Επιτροπή κατανεμήθηκαν προς την ΕΠΟ για τις εσωτερικές τις ανάγκες (500 εισιτήρια) και τα υπόλοιπα πήγαν προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία του γηπέδου τους Δήμους (Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια), την Super League 1 και 2, την Αστυνομία και φορείς της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και εδώ η διανομή μοιάζει να έγινε χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ο Τάκης Μπαλτάκος μάλιστα δήλωσε πως έμαθε για όλα αυτά πριν από πέντε-έξι μέρες. Απαραίτητη σημείωση; Ο Ολυμπιακός από τις 10 Μαΐου ζήτησε από την ΕΠΟ να αγοράσει τα εισιτήρια του αγώνα. Για να τα προμηθεύσει σε φιλάθλους του. Φυσικά όμως και δεν εισακούστηκε. Κάπως έτσι; Δεν έχει εισιτήρια ο Ολυμπιακός να δώσει στο κοινό του. Έχει όμως μια ιστοσελίδα στην Ρόδο (!), τέσσερα στον αριθμό, που τα κληρώνει με 4 ευρώ συμμετοχή! Δίχως κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό όμως, τι να περιμένει κάθε ψύχραιμος παρατηρητής;

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024