Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αυξήθηκαν πάνω από 23% τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία το 2023

Γερμανία: Αυξήθηκαν πάνω από 23% τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία το 2023

Καταγράφηκαν σχεδόν 30.000 εγκλήματα που είχαν ως κίνητρο κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία το περασμένο έτος σύμφωνα με στατιστικά του Υπουργείου Εσωτερικών - Τι έδειξαν τα στοιχεία

Ο αριθμός των εγκλημάτων, τα οποία είχαν ως κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία, αυξήθηκε στη Γερμανία σχεδόν κατά ένα τέταρτο τον περασμένο χρόνο, όπως προκύπτει σήμερα από στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε έξαρση η πολιτική βία από ακραίες ιδεολογίες – Τα αδικήματα

Συνολικά, 28.945 τέτοια εγκλήματα καταγράφηκαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο, μια αύξηση κατά 23,21% σε σχέση με το 2022, προκύπτει από τα στοιχεία.

Ο αριθμός αυτός αφορά κυρίως αδικήματα προπαγάνδας, καταστροφή περιουσίας, υβριστική συμπεριφορά, υποκίνηση μίσους, εξαναγκασμό ή απειλές και παραβιάσεις του κανονισμού περί συναθροίσεων.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ακολουθεί ένα κύμα επιθέσεων με στόχο πολιτικούς κατά τις τελευταίες εβδομάδες μέσα σε ένα όλο και περισσότερο πολωμένο κλίμα, ανάμεσά τους και μια μετά την οποία ένας ευρωβουλευτής χρειάστηκε να νοσηλευτεί σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την στατιστικά στοιχεία της έκθεσης, τα βίαια εγκλήματα υποκινούμενα από ακραίες ιδεολογίες αυξήθηκαν το 2023. Ο αριθμός των εγκλημάτων που είχαν ως κίνητρο την αριστερή ιδεολογία σημείωσε επίσης αύξηση σε σχέση με το 2022 κατά 11,48% με συνολικά 7.777 τέτοια αδικήματα να έχουν καταγραφεί τον περασμένο χρόνο, προκύπτει από τα στοιχεία.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν αυτό που οι πολιτικοί έχουν περιγράψει ως αυξανόμενη τάση προς την πολιτική βία στη Γερμανία, υποκινούμενη εν μέρει από τον διάλογο που έχει μετατοπιστεί προς την άκρα δεξιά.

Γιατί άρχισε να παίρνει τον κατήφορο το AfD

Η υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα AfD αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο φέρνοντάς το στη δεύτερη θέση στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η φήμη του επλήγη από τις αποκαλύψεις για μια συνάντηση κατά την οποία υψηλόβαθμα στελέχη του συζήτησαν για απελάσεις πολιτών οι οποίοι δεν ανήκουν στη γερμανική εθνότητα, και από τη σύλληψη ενός συμβούλου ευρωβουλευτή του AfD ως υπόπτου για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024