Ιράν: Βίντεο των διασωστών να κλαίνε όταν αντικρίζουν τα πτώματα των επιβαινόντων
Οι πρώτες ομάδες διασωστών που κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο της συντριβής του προεδρικού ελικοπτέρου έκλαιγαν όταν αντίκρισαν τις σορούς των ηγετών τους.
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Ο πρίγκιπας της σκηνής και της οθόνης
- Σοβαρή καταγγελία 27χρονης εις βάρος των γονέων της – Υποστήριξε ότι την άφησαν δεμένη στο κρεβάτι της
- «Έχω κάνει μήνυση» - Τι ανέφερε ο πατέρας του 12χρονου που εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο
- Ανείπωτη καταστροφή από τις φωτιές στην Καλιφόρνια - Πάνω από 130 σπίτια έχουν γίνει στάχτη
Ένα σοκαριστικό βίντεο από τις πρώτες ομάδες διασωστών του Ιράν που έφτασαν στα συντρίμμια του ελικοπτέρου που κατέπεσε εχθές νωρίς το απόγευμα της 20ης Μαΐου, βγήκε στην επιφάνεια δείχνοντας τον τρόπο που έβλεπε μερίδα Ιρανών πολιτών τον πρόεδρο Ραΐσί και τον υπουργό Εξωτερικών Αμίρ-Αμπντολαχιάν.
Στο δυστύχημα μπέρα από τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών, έχασαν τις ζωές τους ακόμα αλλά και της υπόλοιπης συνοδείας.
Μέσα από την πυκνή βλάστηση, οι διασώστες αντικρίζουν απόλυτη καταστροφή, καθώς το ελικόπτερο έχει διαλυθεί και κλαίνε σοκαρισμένοι φωνάζοντας ο ένας στον άλλον, ενώ, εντοπίζονται σοροί, οι οποίες έχουν καλυφθεί ψηφιακά στο βίντεο.
Der Moment als #Raisi und co im Wald gefunden werden#رئیسی pic.twitter.com/sdhw1fkm0n
— Bamdad Esmaili (@besmaili) May 20, 2024
Η επόμενη μέρα μετά των χαμό των πολιτικών ηγετών του Ιράν
Η δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ότι δεν θα υπάρξει αναστάτωση στη λειτουργία του κράτους αποτυπώνει μία πλευρά της πραγματικότητας στο Ιράν μετά το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεϊν Αμιραμπντολαχιάν.
Αυτή που έχει να κάνει με το ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν είναι ένα καθεστώς όπου όλες οι αποφάσεις κρίνονται από το ποιος είναι επικεφαλής, αλλά έχει μια πολιτική δομή που επιτρέπει τη συνέχεια του κράτους και την εκλογή της ηγεσίας, όπως και ένα σύνολο αλληλοσυμπληρούμενων κέντρων εξουσίας, που αποτυπώνονται σε ένα συνταγματικό πλαίσιο που συνδυάζει τις δημοκρατικές εκλογές με την ειδική βαρύτητα της θρησκευτικής ηγεσίας, όπως αποτυπώνεται και στον ρόλο του Ανώτατου Ηγέτη αλλά στην σημασία του Συμβουλίου των Κηδεμόνων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις