Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισλαμικό Κράτος: Ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία τουριστών στο Αφγανιστάν

Ισλαμικό Κράτος: Ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία τουριστών στο Αφγανιστάν

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή DAESH όπως είναι γνωστή στον αραβικό κόσμο. ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον Ισπανών τουριστών και του οδηγού τους στο Αφγανιστάν.

Οι νεκροί τουρίστες και ο Αφγανός οδηγός τους πυροβολήθηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους ενώ ψώνιζαν στην αγορά της Μπαμιγιάν, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά της Καμπούλ, την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στην κεντρική επαρχία Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Ισπανοί τουρίστες, ο Αφγανός ξεναγός τους και δύο ακόμα Αφγανοί.

Η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή της στα κανάλια της στο Telegram ότι «μαχητές πυροβόλησαν με πολυβόλα τους χριστιανούς τουρίστες και τους σιίτες συνοδούς τους». Το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη για την σχετικά πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στην Ρωσία, στο Crocus City Hall, με την υποομάδα του ISIS-K.

Συνολικά υπήρξαν έξι νεκροί και επτά τραυματίες

Οι σκοτωμένοι τουρίστες και ο Αφγανός ξεναγός τους πυροβολήθηκαν ενώ ψώνιζαν σε μια αγορά στην Μπαμιγιάν, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο προσωρινός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν Αμπντούλ Ματίν Κανί δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί επτά ύποπτοι σε σχέση με την επίθεση, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι τέσσερις ξένοι και τρεις Αφγανοί τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση.

Στο ορεινό Μπαμιγιάν υπάρχει ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τα λείψανα δύο γιγάντιων αγαλμάτων του Βούδα, το ένα ύψους 38 μέτρων και το άλλο 55 μέτρων. Οι Ταλιμπάν τα ανατίναξαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησής τους το 2001 και μια ιαπωνική ομάδα τα επισκεύασε αργότερα.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024