Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο υπερτουρισμός έκρυψε μια για πάντα τη θέα στο όρος Φούτζι

Ο υπερτουρισμός έκρυψε μια για πάντα τη θέα στο όρος Φούτζι

Οι Αρχές ύψωσαν μαύρο δίχτυ για το πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Ιαπωνίας

Η ιαπωνική πόλη Fujikawaguchiko έστησε ένα γιγάντιο μαύρο δίχτυ για να εμποδίσει τη θέα στο όρος Φούτζι, μια αντίδραση στην τεράστια δημοτικότητα της πόλης στο Instagram και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τον υπερτουρισμό που φέρνει αυτή η τάση.

Παρκάροντας παράνομα και αγνοώντας την απαγόρευση του καπνίσματος, οι επισκέπτες στριμώχνονταν σε ένα πεζοδρόμιο για την τέλεια λήψη, ενοχλώντας τους κατοίκους της περιοχής που βαρέθηκαν με σκουπίδια και τις παραβάσεις των τουριστών, οδηγώντας στο δραστικό αυτό μέτρο.

«Ελπίζω ότι το δίχτυ θα αποτρέψει επικίνδυνες δραστηριότητες», είπε η κάτοικος Michie Motomochi στους JapanTimes, που διατηρεί ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ζαχαροπλαστείο στην πόλη.

Οι τουρίστες έχουν κατακλύσει τη χώρα και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της.

«Είναι λυπηρό που χρειάστηκε να λάβουμε τέτοια μέτρα», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος στο CNN τον περασμένο μήνα, όταν το δημοτικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που ακόμη και επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση με τον τουρισμό έχουν επιβαρυνθεί.

Η Οδοντιατρική Κλινική Ibishi, που βρίσκεται στο κτίριο δίπλα στο φωτογραφικό σημείο, είναι μία από αυτές. Σύμφωνα με την κλινική, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς τους παρενοχλήθηκαν από τους τουρίστες επανελλειμένως.

«Υπήρξε μια σειρά ενοχλητικών παράνομων δραστηριοτήτων, όπως καταπάτηση των εγκαταστάσεων, το κάπνισμα, το φαγητό στο πάρκινγκ ή κάτω από τις στέγες ιδιωτικών κατοικιών τις ταράτσες, που συχνά κατέληγε σε καταγγελίες στην αστυνομία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κλινική.

«Συχνά οι άνθρωποι να μας έβριζαν ή μας πετούσαν τσιγάρα όταν τους ζητούσαμε να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους».

Τα προβλήματα υπερτουρισμού της Ιαπωνίας

Από τότε που η Ιαπωνία άνοιξε ξανά στους ξένους τουρίστες μετά την πανδημία, οι τουρίστες έχουν κατακλύσει τη χώρα και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι το μήνα επισκέφτηκαν τη χώρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024 και η τάση που καταρρίπτει το ρεκόρ φαίνεται να συνεχίζεται καθώς οι τουρίστες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εκεί.

Οι επισκέπτες στριμώχνονταν σε ένα πεζοδρόμιο για την τέλεια λήψη, ενοχλώντας τους κατοίκους της περιοχής

Ενώ ο υπερτουρισμός είναι ένα ζήτημα σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι τη Χαβάη, η ιστορία του Fujikawaguchiko είναι αξιοσημείωτη για πολλούς λόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι ένα συγκεκριμένο αξιοθέατο που φέρνει ορδές επισκεπτών.

Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν διανυκτερεύουν στο Fujikawaguchiko, αλλά προτιμούν να περάσουν από το σημείο για μια ημερήσια εκδρομή και να παραμείνουν στο πιο πολυσύχναστο Τόκιο 100 χιλιόμετρα μακριά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έσοδα – από εισιτήρια εισόδου, κάρτες μουσείων ή τέλη ξενοδοχείων – για να εξισορροπηθεί η ζημιά που προκαλούν οι χιλιάδες επισκέπτες. Ως αποτέλεσμα, η πόλη των μόλις 10.000 κατοίκων δυσκολεύτηκε να αντεπεξέλθει.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024