Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ γρονθοκόπησε σήμερα, Τρίτη, στη Ρώμη τον Ρίνο Μπαριλάρι, τον «τελευταίο των παπαράτσι», όπως αποκαλείται ο σχεδόν 80χρονος Ιταλός.

Όλα εκτυλίχθηκαν σε καφέ-μπαρ της Βία Βένετο, της οδού της «γλυκιάς ζωής» της δεκαετίας του 1960. Σύμφωνα με τον καταξιωμένο Ιταλό φωτογράφο, ηλικίας εβδομήντα εννέα ετών, «ο Γάλλος αστέρας του κινηματογράφου ήταν καθισμένος σε εξωτερικό τραπέζι του καφέ, με μια πανέμορφη συνοδό και άλλους φίλους».

Ο Μπαριλάρι κρύφτηκε και κατάφερε να τους φωτογραφήσει, αλλά όταν βγήκαν από το μαγαζί, «η κοπέλα τον προπηλάκισε και ο Ντεπαρντιέ του έδωσε τρεις γροθιές».

Θα υποβάλει μήνυση κατά του Ντεπαρντιέ

«Πονάει το κεφάλι μου, δεν είμαι, ξέρετε, δεκαπέντε χρονών, πλέον είμαι σχεδόν ογδόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαριλάρι.

Ο Ιταλός θρυλικός «παπαράτσο» μετέβη σε υπηρεσία πρώτων βοηθειών της Αιώνιας Πόλης για να εξακριβώσει αν του προκλήθηκε κάταγμα και έκανε γνωστό ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά του 75χρονου Ζεράν Ντεπαρντιέ.

Η αστυνομία της Ρώμης, που επενέβη επί τόπου, συλλέγει μαρτυρίες, ενώ θα εξεταστούν επίσης οι εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης της περιοχής.

Ο ιταλικός Τύπος σχολιάζει, πάντως, ότι «έστω και για μια μόνο ημέρα, επέστρεψαν το κλίμα και οι χρυσές αναμνήσεις της Ρώμης, πρωτεύουσας του διεθνούς κινηματογράφου».