Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμπερτ Φίτσο: Υποβλήθηκε σε συμπληρωματική αξονική τομογραφία - Τα νεότερα για την υγεία του

Ρόμπερτ Φίτσο: Υποβλήθηκε σε συμπληρωματική αξονική τομογραφία – Τα νεότερα για την υγεία του

Ο δράστης της επίθεσης παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, υποβλήθηκε σε επαναληπτική αξονική τομογραφία της κοιλιακής χώρας, συνεχίζει να έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον του, δήλωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη από τις τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.

«Την ίδια ώρα, γίνονται περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του», ανέφερε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, στην κεντρική Σλοβακία.

Ο ύποπτος μπορεί να μην ήταν «μοναχικός λύκος»

Η επίθεση της Τετάρτης, η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας κατά Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αποκάλυψε τον βαθύ πολιτικό διχασμό στη σλοβακική κοινωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ δήλωσε την Κυριακή ότι η ζωή του Φίτσο δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ σοβαρή για να μπορέσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Η στιγμή της επίθεσης στον Ρόμπερτ Φίτσο:

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Σλοβακίας τόνισε ότι συνεχίζει να αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων περιπολιών σε σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και αίθουσες σύνταξης, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Juraj Cintula, παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok, ο ύποπτος μπορεί να μην ήταν «μοναχικός λύκος». Γι΄αυτό έχει δημιουργηθεί μια ομάδα έρευνας για να εξετάσει εάν πίσω από την επίθεση βρίσκεται κάποια οργάνωση.

Μια από τις «ενδείξεις» πως ο δράστης είχε συνεργούς είναι πως περιεχόμενο που ήταν αναρτημένο στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook διαγράφτηκε ενώ κρατείτο από την αστυνομία και δεν είχε πρόσβαση, εξήγησε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024