«Παιχνίδια» από τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας με την ονομασία της χώρας
«Αχταρμάς» επικοινωνιακών τεχνασμάτων στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, εφηύρε ολίγα μικρά τεχνάσματα για να μην αναφέρεται ούτε διαδικτυακώς στη συνταγματική ονομασία της χώρας της, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στην επίσημη ιστοσελίδα του εν λόγω θεσμού της χώρας.
Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠτΔ της χώρας ανανεώθηκε και στην αρχική σελίδα, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης
H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία «MK», όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.
Η «Πρόεδρος», σκέτο
Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα είχε συναντήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία της στις 12 Μαϊου, αποκάλεσε τη χώρα της ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», με το συνταγματικό της όνομα δηλαδή.
Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαΐου, ως υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά τού μέχρι πρότινος σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.
Γραμμή και πάγια θέση του VMRO, που διαφωνούσε εξαρχής με την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ότι αρνείται να ονομάσει τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις