Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το πολλαπλό (μετ)εκλογικό άνοιγμα του Κασσελάκη - Στην Πάτρα θα κλείσει την προεκλογική περίοδο

Το πολλαπλό (μετ)εκλογικό άνοιγμα του Κασσελάκη – Στην Πάτρα θα κλείσει την προεκλογική περίοδο

Απορρίπτει Ανδρουλάκη, καλεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης - Οι άλλες δύο περιπτώσεις και οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι. Το πρόγραμμα στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών

Πολλαπλό πολιτικό άνοιγμα με μετεκλογικό ορίζοντα επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, εντείνοντας τις αναφορές προς τα υπόλοιπα κόμματα της λεγόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης, σε ψηφοφόρους του Κέντρου αλλά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.

Μέσω των αναφορών του ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμάται ότι επιχειρεί να θέσει τους όρους για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, που κρίνονται ως σημαντικές για τον συνολικότερο χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς τα αποτελέσματα θα διαμορφώσουν την εξέλιξη αλλά και την ταχύτητα των διαδικασιών.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Attica» ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε αρχικώς κάλεσμα στο Προοδευτικό Κέντρο «να έρθει στο φυσικό του σπίτι, το μόνο σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία που είχε ένα δήθεν προοδευτικό κέντρο εκσυγχρονισμού από τον κ. Σημίτη, επιλέγει να συγκυβερνήσει μια Ακροδεξιά».

Απορρίπτει Ανδρουλάκη, καλεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Παρότι απέρριψε την οποιαδήποτε συνεννόηση – σύμπλευση με τον Νίκο Ανδρουλάκη (για ακόμη μια φορά), εμφανίστηκε θετικός στη συνεργασία με μερίδα στελεχών που βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και σε πρώην στελέχη και υπουργούς κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

«Θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλοεπικάλυψη σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνότα μας ταιριάζουν και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξης της χώρας».

Όσον αφορά τους απογοητευμένους ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως με τη στάση που κρατά, «outsider» όπως τη χαρακτήρισε, μπορεί να τους προσελκύσει.

«Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική θεωρούν ότι όλοι το ίδιο είναι, τίποτα δε θα αλλάξει. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός, θέλει την αλλαγή, θέλει την ισονομία, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια. Αλλά δεν πιστεύει ότι κάτι θ’ αλλάξει ποτέ σ’ αυτή τη χώρα. Και εύχομαι για πρώτη φορά να βλέπει ότι κάτι θ’ αλλάξει, ότι ναι χρειάζεται και ένας outsider να έρθει να ταρακουνήσει τα νερά. Aυτό έχει γίνει τώρα. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή. Κι αυτός ο κόσμος να έρθει να προσφέρει, να πάρει την καλύτερη ζωή στα χέρια του. Είναι στα χέρια του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις

Παράλληλα αναφέρθηκε με θερμά λόγια -για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα- για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας, όπως και στον κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25, κόμμα που ηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Υπάρχει στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, σας λέω ξεκάθαρα ότι σέβομαι την κοινοβουλευτική της ομάδα πάρα πολύ. Και την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι δραστηριοποιούνται και στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι θέλουν μια κινηματικότητα, την οποία πραγματικά τη χτίζουμε κι εμείς πιο εγκάρσια ίσως απ’ όσο αυτά τα μικρότερα κόμματα, αλλά τη χτίζουμε κι εμείς κάθε μέρα στην κοινωνία με τα παπούτσια που λιώνουμε».

Τα δύο αυτά κόμματα προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δημιουργήθηκαν μετά τη διάσπαση του 2015. Παρότι, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε με εγκάρδιους χαρακτηρισμούς προς αυτά, δεν είναι δεδομένο ότι θα βρει ευήκοα ώτα – τουλάχιστον στην περίπτωση του ΜέΡΑ25. Ωστόσο, η στιγμή που πραγματοποιεί αυτές τις κινήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να θεωρηθεί και ως μοχλός πίεσης εν όψει των ευρωεκλογών προς μερίδα «αντισυστημικών» ψηφοφόρων που κατευθύνονται προς τα δύο αυτά κόμματα.

Σε αυτό το κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν εντάσσονται ωστόσο τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επί της προεδρίας του και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά. Εκτόξευσε μύδρους εναντίον τους και υπογράμμισε πως «ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μίσος από πάρα πολλούς από εκείνους στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έκανε λευκή απεργία στο κοινοβουλευτικό έργο αντί να βοηθήσει, να συνεισφέρει στην παραγωγή πολιτικής για το καλό του κόσμου».

Στην Πάτρα θα κλείσει την προεκλογική περίοδο ο Κασσελάκης

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη περιλαμβάνει επισκέψεις σε διάφορες περιοχές που έως τώρα δεν είχε πραγματοποιήσει.

Αυτήν την εβδομάδα θα παραμείνει εντός της Αττικής, όπου αναμένεται να επισκεφθεί γειτονιές της Αθήνας, όπως η Καλλιθέα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον Πειραιά. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι οι περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, το Ηράκλειο Κρήτης αλλά και η Ρόδος, ένα νησί που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί κατά τη ναυτική περιοδεία, που τότε όμως, δεν το κατάφερε τελικώς να το κάνει πράξη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου θα περιλαμβάνει ομιλίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (την Τρίτη 4 Ιουνίου), ενώ, το κλείσιμο, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (την Παρασκευή 7 Ιουνίου), όπως είχε πραγματοποιηθεί στις πρώτες εθνικές εκλογές του 2023 από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζουν τα χαμόγελα στην Κουμουνδούρου για τις δημοσκοπήσεις

Παράλληλα, το κλίμα στην Κουμουνδούρου όσον αφορά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εν όψει των ευρωεκλογών εξακολουθεί να είναι θετικό και να προκαλεί χαμόγελα αισιοδοξίας.

Οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τις αναλύσεις τους εντοπίζουν, όπως αναφέρουν, ότι εδραιώνονται κλιμακωτά οι συνθήκες για εκλογική επιτυχία τέτοιου μεγέθους, έτσι ώστε να δρομολογηθούν την επομένη μέρα οι πολιτικές εξελίξεις που επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η πολιτική ανατροπή. Τα δημοσκοπικά δεδομένα του 2023 έδειχναν ένα προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάποιων λίγων μονάδων. Ωστόσο, αυτά ανατράπηκαν τον Μάιο του 2023, αφού οι εκλογές έφεραν ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ και καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις. Συνεπώς και τώρα οι δημοσκοπήσεις μπορεί να πέσουν έξω. Αν μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ και αυξηθούν του ΣΥΡΙΖΑ, θα επέλθει μια ισορροπία στο πολιτικό σύστημα. Κι αυτό θα είναι η αρχή για την πολιτική ανατροπή και την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όταν θα διεξαχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο «Talk Radio 9.89».

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024