Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντέιβιντ Γουίτ και η αλλαγή που «εκτοξεύει» τη Μαρία Σάκκαρη (vids+pics)

Ο Ντέιβιντ Γουίτ και η αλλαγή που «εκτοξεύει» τη Μαρία Σάκκαρη (vids+pics)

Η εμπειρία του Αμερικανού προπονητή έχει βοηθήσει πολύ τη Μαρία Σάκκαρη.

Μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρολάν Γκαρός παραχώρησε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια λίγες ημέρες πριν την έναρξη του δεύτερου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν (26/5-9/6), μίλησε για το «διαζύγιο» με τον Τόμι Χιλ, αλλά και για την έναρξη της συνεργασίας της με τον πολύπειρο Αμερικανό προπονητή Ντέιβιντ Γουίτ, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της να κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Η Σάκκαρη είναι απαλλαγμένη από το άγχος και έτοιμη να διεκδικήσει τους τίτλους στα κορυφαία τουρνουά.

«Δεν ήταν εύκολο. Όμως, ένιωθα ότι πλέον δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είχαμε μια πολύ ωραία συνομιλία στην Ντόχα. Καταλάβαμε και οι δύο ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Δεν μπορούσαμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Τελειώσαμε με καλό τρόπο. Θα είναι για πάντα σαν αδερφός μου. Είμαι χαρούμενη που επιστρέφει στο τουρ (σ.σ είναι πλέον προπονητής της Πέιτον Στερνς). Θα είμαι για πάντα δίπλα του», ανέφερε για το «διαζύγιο» με τον Τόμι Χιλ.

«Ένιωσα ότι χρειαζόμουν κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο βρήκα στον Ντέιβιντ», δήλωσε αρχικά για τη συνεργασία της με τον Ντέιβιντ Γουίτ και πρόσθεσε: «Ήταν ωραίο να ακούω κάποιον άλλο. Μια διαφορετική φωνή. Ο Ντέιβιντ είναι πολύ έμπειρος. Είναι πολλά χρόνια στο τουρ και έχει δουλέψει με δύο πολύ καλές παίκτριες (σ.σ Βένους Γουίλιαμς και Τζέσικα Πεγκούλα). Είναι υπέροχο να έχω στην ομάδα μου έναν τόσο έμπειρο προπονητή», τόνισε.

Ο Ντέιβιντ Γουίτ με την εμπειρία του και τον χαρακτήρα του έχει καταφέρει να αλλάξει το mindset της Μαρίας Σάκκαρη και να αποβάλει το άγχος και την πίεση από την Ελληνίδα τενίστρια. «Εχω μεσογειακό χαρακτήρα. Αγχώνομαι, συγκινούμαι. Όμως, από τότε που άρχισα να συνεργάζομαι με τον Ντέιβιντ έχουν αλλάξει πολλά πράγματα μέσα μου. Δεν νιώθω κανένα άγχος και αυτό είναι υπέροχο», ανέφερε.

Η Σάκκαρη τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις κορυφαίες τενίστριες στο τουρ και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε τενίστρια βρεθεί απέναντί της. Το γεγονός ότι πλέον παίζει χωρίς άγχος την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και ακόμα καλύτερη. Οι δύο τους άρχισαν τη συνεργασία τους πριν το Indian Wells, όπου η Μαρία μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί, όμως, ηττήθηκε από την Ιγκα Σβίατεκ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, με 2-0 σετ (6-4. 6-0). Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσία της στα προημιτελικά του Μαϊάμι, στα ημιτελικά του Τσάρλεστον, στους «16» της Μαδρίτης και στους «16» της Ρώμης, με τη Μαρία να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και να δείχνει σταθερότητα και συνέπεια.

«Υπάρχει μια συνέπεια, η οποία μου αρέσει πολύ. Νιώθω ότι αυτό θα με πάει στο επίπεδό που χρειάζεται για να κατακτήσω ένα μεγάλο τρόπαιο», είπε στη Ρώμη, με τη Σάκκαρη να είναι πλέον στο κυνήγι μια μεγάλης διοργάνωσης. «Αυτό ψάχνω αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Όσο για τη συμμετοχή της στο φετινό Ρολάν Γκαρός, η Μαρία κράτησε χαμηλά την μπάλα. «Ξέρω πως είναι να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Το είχα νιώσει στο παρελθόν και δεν λειτούργησε. Θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό που είμαι τον τελευταίο καιρό. Νιώθω καλά με το τένις. Είμαι ευχαριστημένη. Ίσως αυτή η χωμάτινη σεζόν να μην είναι όπως θέλω. Ίσως να παίξω καλύτερα στο χορτάρι. Ποιος ξέρει; Το μόνο που γνωρίζω τη δεδομένη στιγμή είναι ότι είμαι εκεί που θέλω και νιώθω πολύ καλά». Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του φετινού Ρολάν Γκαρός, όπου η Μαρία Σάκκαρη θα μάθει την αντίπαλό της στον πρώτο γύρο και τις πιθανούς αντιπάλους της μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024