Γιατί βγαίνουν σε δημοπρασία τα κοσμήματα της Σίρλεϊ Μπάσι;
«Όλα τα κομμάτια είναι σημαντικά και έχουν να αφηγηθούν κάποια ιστορία», είπε η Σίρλεϊ Μπάσι
Για φιλανθρωπικούς σκοπούς δημοπρατεί τα κοσμήματά της η σπουδαία τραγουδίστρια Σίρλει Μπάσι, που ερμήνευσε το τραγούδι «diamonds are forever», στην ομώνυμη ταινία του 007, to 1971.
Η Ουαλή τραγουδίστρια στα 87 της σκοπεύει να αποχωριστεί περισσότερα από 80 αντικείμενα, μεταξύ άλλων εκτυφλωτικά κομμάτια με την υπογραφή μεγάλων οίκων όπως Cartier και Van Cleef & Arpels, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Παρίσι, τη 10η Οκτωβρίου.
«Αυτή η συλλογή είναι ετερόκλητη και δείχνει τη σπουδαία προσωπικότητα της Μπάσι και το κύρος της σούπερ σταρ που διαθέτει», δήλωσε η Νικίτα Μπινάνι, επικεφαλής Κοσμημάτων στον Sotheby’s London.
Το «απόλυτο» κόσμημα
Μεταξύ των κορυφαίων εκθεμάτων συμπεριλαμβάνονται ένα διαμαντένιο περιδέραιο, η τιμή του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 270.000 – 320.000 ευρώ, ένα διαμαντένιο και χρυσό περιδέραιο με την υπογραφή του Cartier που υπολογίζεται μεταξύ 200.000 και 250.000 ευρώ, ένα δακτυλίδι διακοσμημένο με ένα κίτρινο διαμάντι που αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 165.000 και 200.000 ευρώ και ένα περιδέραιο με σμαράγδια και διαμάντια από τον οίκο Van Cleef & Arpels που εκτιμάται μεταξύ 60.000 και 70.000 ευρώ.
Καθένα, μια ιστορία
«Όλα τα κομμάτια είναι σημαντικά και έχουν να αφηγηθούν κάποια ιστορία, είτε τα αγόρασα για εμένα είτε μου τα έδωσαν δώρο», ανέφερε η Μπάσι σε ένα δελτίο τύπου και συμπλήρωσε ότι «το να συλλέγω κοσμήματα για εμένα είναι σαν να συλλέγω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
